"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 26 » Півмільйона розбрату: одні хочуть дитсадок, інші – дорогу
13:50
Півмільйона розбрату: одні хочуть дитсадок, інші – дорогу

У бюджеті Заудайської сільської ради на рахунку з’явилося півмільйона гривень. Бюджет відразу перевиконали на 600%! Порадіти б, та великі гроші посіяли розбрат. За словами місцевого жителя та депутата районної ради Валентина Борща, більшість односельців хочуть, щоб за них збудували нову дорогу. А інші, зокрема мами немовлят, хочуть аби гроші направили на завершення будівництва та відкриття дитячого садочка,відкриття якого в приміщенні місцевої школи ініціював керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар.
Про ситуацію з грошима розповів редакції Валентин Борщ. За його словами кошти надійшли від національного парку як оплата за користування лісовими ресурсами за два роки. Сам він за будівництво дороги.
– Я звернувся до депутатів сільської ради з ініціативою використати кошти на будівництво асфальтованої дороги від вул. Берегової до траси чи ремонт дороги на вул. Центральній, – розповідає Валентин Борщ. – Дорогою ми користуємося всі і вона вкрай необхідна для життєзабезпечення села. А садок перспектив не має. Щоб виділити кошти – ДНЗ необхідно взяти на баланс сільської ради. Бюджет дотаційний, тож утримувати заклад не зможемо і його доведеться закрити. Тоді залишимося і без дороги, і без садочка. Коли закривали школу, то на батьківських зборах голова райдержадміністрації Олександр Бондар, голова районної ради Григорій Герасименко та керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар обіцяли, що дитсадок збудують за кошти сільгосппідприємства. Хай виконують обіцянки. Саме тому я відстоюю ремонт дороги, бо коштів на неї ніхто нам не дасть.
Підтримують позицію Валентина Борща і односельці, серед яких колишній сільський голова Іван Безбожко та Інна Жадько, дитина якої їздить в садок у Монастирище. Вони говорять, що садок це тимчасове явище і він не має перспективи у своєму розвитку, адже в селі низький рівень народження. А от дорога простоїть років тридцять.
Мама двох дошкільнят та школяра Тетяна Борщ – за відкриття садочка і проти використання всіх коштів на будівництво дороги. Її позицію підтримує Заудайський сільський голова Валерій Котко.
– Садок практично готовий,– говорить Валерій Котко. – Зроблено санвузол, встановлено душову кабінку, виконано ремонт приміщень, завершено будівництво свердловини та проведено воду в приміщення. Лишилося зробити опалення, освітлення, ігровий майданчик та завезти меблі. Все це обіцяє профінансувати керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар. У садок ним вкладено більше ніж півмільйона, тож відкривати його чи ні – питання недоцільне. Садок має бути, тим більше вже є 13 реальних звернень батьків, які хочуть відкриття садочка. Тож якщо ми долучимося до фінансування проекту, то нічого поганого в цьому не буде. Сума значна, тож там має вистачити і на садок, і на дорогу. Куди направити кошти в першу чергу – повинні вирішити депутати. Однак мушу зауважити, що в селі не бракує й інших проблем. Проте говорити про розподіл півмільйона зарано, адже потрібно все підрахувати, перевірити видатки та точно знати залишки на рахунку. Однак зараз цього зробити не можна, адже бухгалтер сільської ради перебуває у відпустці.

Андрій Грудницький
Переглядів: 549 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук