"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 13 » Питна вода смердить, як стоки з каналізації Як вирішити проблему?
15:23
Питна вода смердить, як стоки з каналізації Як вирішити проблему?
До редакції звернулася жителька Ічні Ольга Попова. Вона поскаржилася на незадовільну якість води з міського водогону і сподівається, що разом громаді вдасться зрушити вирішення проблеми з мертвої точки.
– Вода так воняє, що навіть корови пити не хочуть, – розповідає Ольга Попова. – Попрала одяг, а від нього сморід, як від тухлих яєць. Крім запаху вода має ще й незрозумілий присмак. Терпець нам увірвався, тому написали скаргу до райдержадміністрації. Всього підписалося сорок чоловік. Нам мають постачати якісну питну воду, а не технічну. Нею ж можна отруїтися. Якщо нічого не зміниться, то будемо звертатися до суду, адже вважаємо, що порушені наші права як споживачів. Ми не єдині. Знаю, що й мешканці вулиць Слобода і Сергієнка теж збиралися писати скарги.
А чи знають про цю проблему у самому водоканалі і як збираються її вирішувати? Судячи зі слів керівника КП ВКГ «Ічень» Івана Царенка, проблема давно відома. За його словами, виникла вона з введенням в експлуатацію свердловини на вул. Максиміхіна, адже ця вода містить сірководень, який і дає неприємний запах. Водоканал звертався до наукових інститутів, возили воду на дослідження у Чернігівську санепідемстанцію. Остання її визнала придатною до вживання. Там також повідомили, що воду «з душком» в Україні мають близько 60% артезіанських свердловин.
Щоб вирішити цю проблему, як сказав Іван Царенко, потрібно встановити ємність на 400 кубометрів та компресор, який подаватиме до неї повітря і «вимиватиме» з води сірководень. Доведеться окремо ставити ще й насосне відділення для подачі води в систему. За попередніми розрахунками на ці заходи потрібно 1-1,5 мільйона гривень.
Коштів у підприємства на ці заходи немає, але їх можуть виділити депутати міської ради з місцевого бюджету. Як зазначила міський голова Оксана Андріанова, будівництво станції очистки води від сірководню планують у майбутньому. Однак зауважила, що проект буде реалізовано, якщо у бюджеті будуть кошти.
Андрій Грудницький
Переглядів: 397 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук