"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 4 » Підприємці на ринку будуть закриватися?
14:29
Підприємці на ринку будуть закриватися?
Люди говорять, що через ріст податків на ринку збираються масово закриватися торгові точки. Невже і справді ринок зовсім опустіє? З 1 січня в Україні вдвічі зросте розмір мінімальної зарплати – від 1,6 тис. грн. до 3,2 тис. грн. Відповідно зростуть і прив'язані до мінімальної зарплати податки. підприємцям доведеться сплачувати вдвічі вищий єдиний соціальний внесок до Пенсійного фонду: нині він становить 352 грн. на місяць, а буде 704 грн.
З нового року адміністрація ринку збільшила місячну оренду мало не у чотири рази. За вагончик площею 30 квадратних метрів доведеться віддати майже тисячу гривень. Орендна плата найбільш непосильною стане для тих, хто торгує крамом із мінімальною націнкою та має малий товарообіг. А ще й покупців в рази поменшало через брак грошей. Якщо років п’ять тому на вході у ринок не можна було протиснутися, то сьогодні в базарний день можна проїхати на велосипеді. Навіть у передноворічний тиждень великого пожвавлення торгівлі підприємці не спостерігають.
Як розповіла головний бухгалтер ринку Тетяна Чумак, підняття орендної плати стало вимушеною заходом, адже розцінки не змінювалися із 2004 року, а видатки зростають. Це також є вимогою керівництва обласної споживспілки – довести оренду до єдиного для всіх рівня. Однак, попри підвищення орендної ставки, суб’єкти підприємництва продовжують договори оренди на наступний рік. Із 48 орендарів МАФів закрилися лише чотири, але задовго до підвищення розцінок. У торговців все ж залишається надія, що підвищення мінімальної заробітної плати хоч трохи оживить товарообіг.
Андрій Грудницький
Переглядів: 391 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук