"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 6 » Першокласники вчитимуться по-новому. Кажуть, буде простіше
15:35
Першокласники вчитимуться по-новому. Кажуть, буде простіше

Для учнів та вчителів Монастирищенської школи 1 вересня стало подвійним святом. Тут відбулися урочистості з нагоди Дня знань та 25-річчя школи – ровесниці незалежності. Зворушливим свято було для батьків, учнів та вчителів, новим і незвіданим – для шістьох першокласників, які вперше мандруватимуть Країною знань.
З 1 вересня цього року учні 1-4 класів вчитимуться по-новому. Міністерство освіти взялося за оновлення та розвантаження програми початкової школи. Оновлення програми передбачає спрощення правил, забезпечення їх відповідності віковим особливостям.
– Нововведення хороші, оскільки зменшується навантаження на дитину, а це найголовніше, – говорить досвідчений вчитель початкових класів Монастирищенської школи Ірина Котко. – Діти йдуть до школи у шість років: це рано, деякі з них ще не достатньо сформовані навіть фізіологічно. А навантаження велике: об’ємні домашні завдання, складні підручники. Тому за новими вимогами, оцінювання знань і домашні завдання скасовуються, з деяких предметів не будуть оцінюватися навіть до 4 класу. Також інформація про успішність дитини відтепер є конфіденційною і не буде розголошуватися на батьківських зборах чи уроках. Першокласники писатимуть простим олівчиком, поки не відпрацюють навички письма. В одному випадку це добре, бо дитина може відразу виправити свою помилку, але в іншому – олівці ламаються, треба підстругувати, уявіть якщо у класі 30 дітей... Щоб зменшити психологічне напруження учнів, вчителям не рекомендують користуватися червоною ручкою. Але червоний колір стимулює, звертає увагу. Треба щоб він відрізнявся від того, яким пише дитина. Можливо, виправлятиму помилки зеленою ручкою. За оновленою програмою табличку множення вчитимуть у другому семестрі другого класу і тільки до п’яти, а множити від шести до дев’яти зможуть за допомогою таблиць. Третьокласники мусять навчитися рахувати без допоміжних матеріалів. Першокласників не змушуватимуть завчати напам’ять таблиці додавання і віднімання в межах десяти, а другокласників – в межах двадцяти.
Та все ж педагогів турбує, що до цьогорічних навчальних програм підручники будуть готові аж 2018-го року. Тож доведеться вчитися за старими, а це буде проблема не тільки вчителів, а й дітей.
Багатодітна мама Ольга Золотаренко до нових вимог у навчанні ставиться позитивно. Її троє дітей – учні Монастирищенської школи: Галинка – першокласниця, Вікторія – третьокласниця, Ніна – у четвертому. Жінка каже, що цьогорічні нововведення більш розвантажать дітей. Вони матимуть більше вільного часу, а не сидітимуть за уроками.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Про ювілей Монастирищенської школи читайте у наступному номері
Переглядів: 407 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук