"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 19 » Першими відчули дію медичної реформи
14:30
Першими відчули дію медичної реформи

Змін у медичній галузі чекають усі. Передбачається, що реформування системи охорони здоров’я триватиме до 2025 року. Найперше мають відбутися реформа управління медичною галуззю, оптимізація мережі лікарень, забезпечення прозорих закупівель та доступності ліків. У неділю медики відзначатимуть своє професійне свято.
Колектив Іваницької сільської лікарської амбулаторії одним із перших відчув на собі дію медичної реформи. Ось, що думає про це завідувач амбулаторії Олександр Лещенко.
– Вважаю, що всі реформи, зокрема і в галузі охорони здоров’я, повинні якщо не покращити, то хоча б не погіршити стан справ. На сьогодні можна говорити, що всі нововведення, які впроваджуються, гірше не роблять. У перспективі можемо й досягнути позитивного результату.
Нині у медицині переважна більшість змін формальні, і вплинули лише на деякі юридичні моменти. На справжні зміни слід очікувати після появи реальних і глибоких структурних перемін. Реформа повинна змінити не тільки систему периферійної медицини, а й всю її вертикаль, чого в МОЗі робити не поспішають. Однак, це все ж відбудеться, і не останню роль має зіграти адміністративно-територіальна реформа.

На фото: Працівники Іваницької сільської лікарської амбулаторії: Наталія Павлюк, Олена Замига, Олександр Лещенко, Вікторія Польова та Людмила Лещенко
Переглядів: 428 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук