"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 24 » Перший сніп освячено
13:45
Перший сніп освячено
Два тижні у районі тривають жнива. Урожайність – у межах 44 центнерів з гектара, при торішній урожайності 50 центнерів. Хоча це цілком очікувано, адже осінь була посушлива та й мінеральних добрив у зв’язку з їх подорожчанням вносилося менше.
Як повідомив керівник управління АПР Олександр Кутовий у райдержадміністрації, на нараді щодо збиральної кампанії, до збирання зернових господарства готові, комбайни є в достатній кількості. Однак навантаження на одну зернозбиральну машину все ж завелике і сягає 310 га. Хоча в районі є підприємства, готові надавати послуги з обмолоту по 700 грн. за гектар.
До жнив підготовлені й елеватори. Одними з найбільших зернових операторів на сьогодні є ТОВ «Інтер» – готовий прийняти 110 тисяч тонн, ХПП «Качанівське» – 28 тисяч, «Росток-Холдинг» – 25 тисяч, Ічнянське ХПП – 20 тисяч. Отож елеваторний комплекс району цілком може висушити і взяти на зберігання все зерно, що в нас вирощується.
Діють також дев’ятнадцять сушильних комплексів. Сьогодні фактично немає господарств, які б не були забезпечені власними сушарками. Проте для їх роботи потрібен газ, який у рази підвищує собівартість продукції. Тож господарства шукають йому альтернативу. У Парафіївці, зокрема, змонтовано систему, яка дозволяє замінити газ зерновідходами.
Як повідомив Олександр Кутовий, загалом у районі обробляється 93 тисячі гектарів ріллі, з яких офіційно сільгосппідприємствами – 68,6 тис. га, або ж лише 74%. 8 тис. га обробляє населення. Урегулювання відносин потребують 12-15% земель.
У ході проведених райвідділом управління ДСНС рейдових перевірок сільгосппідприємств установлено, що керівники сільгосппідприємств уживають заходів для покращення протипожежного захисту під час зернозбиральної кампанії. Проте виявлено і ряд суттєвих недоліків.
Закінчилася нарада виступом хору РБК та освяченням першого снопа. Освятив його та благословив присутніх на вдалі жнива протоієрей Свято-Преображенського храму о. Іоанн.
Андрій Грудницький
Переглядів: 434 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук