"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Листопад » 1 » Перші підраховані збитки вже сягнули семи мільйонів
12:03
Перші підраховані збитки вже сягнули семи мільйонів
Внаслідок вибухів у районі пошкоджені 291 будівля. З них чотири будинки повністю зруйновані, ще 16 – не підлягають ремонту. Люди з останніх відселені і чекають нового житла.
– Перший пакет документів для відшкодування збитків на загальну суму у сім мільйонів облдержадміністрація уже подала для затвердження в Мінекономрозвитку та Мінрегіонбуд, – зазначила в. о. голови райдержадміністрації Валентина Рябчун.
Коли надійдуть реальні кошти на компенсацію за зруйноване та аварійне житло – невідомо. Хоча в облдержадміністрації їх очікують із дня на день. Усі 100 мільйонів, обіцяні урядом ще 10 жовтня, прийдуть не відразу. Обіцяних мільйонів міський бюджет ще не бачив, хоча ічнянці вже їх розділили умовно на ремонт доріг, купівлю будинків та інші блага для громади. Проте це кошти цільові і витратити їх інакше як на придбання житла та ремонт пошкоджених приміщень неможна.
– Поки що ремонти ведуться за кошти резервного фонду ОДА та за благодійні внески, – говорить міський голова Оксана Андріанова. – Уже відремонтовано понад 150 будинків. Залучені будівельні бригади з Ічнянського та сусідніх районів. Паралельно триває підготовка пакету документів для отримання грошей на компенсацію по зруйнованих та пошкоджених будинках. вже знаходиться на розгляді в міністерствах. До першого пакету документів насамперед включено Дружбинську школу, яка потребує значних коштів на ремонт даху та вікон. 26 жовтня у Чернігівську ОДА для попереднього затвердження відправили другий пакет документів. Після погодження його мають направити в міністерства. На жаль, вся ця процедура не обходиться без затримок через тривалу процедуру збору довідок. У процесі виявляється, що у когось немає права власності на житло, тоді доводиться перевіряти чи вступали люди у право спадщини, та інше. Та ми однак подаємо документи на компенсацію і на цих людей. Але не знаємо, що в такому разі вирішать у Києві, згідно рішення якого і будуть виділятися кошти. Не можемо назвати і суми, за які буде придбано нові оселі, адже остаточне рішення з цього приводу приймаємо не ми.
Водночас на нещодавній сесії депутати міської ради затвердили нову середньо районну ринкову вартість квадратного метра житла. Ціну з шести з лишнім тисяч підняли до 7,5 тисяч гривень за квадратний метр. Таким чином можна буде купити трішки кращі будинки. А доки йдуть гроші з держбюджету, займаємося попереднім пошуком житла належної якості. Уже є кілька варіантів. Тож після затвердження документів та надходження коштів затримки із купівлею перших будинків виникнути не повинно.
Андрій Грудницький
Переглядів: 677 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук