"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 8 » Перше знайомство з виданням «Ічнянщина: першоджерела. Історія краю в документах»
14:42
Перше знайомство з виданням «Ічнянщина: першоджерела. Історія краю в документах»

У листопаді вийшла у світ унікальна книга – «Ічнянщина: першоджерела. Історія краю в документах». Автори-упорядники Микола Терещенко та Віталій Шевченко. Видання містить витяги з писемних джерел, давніх публікацій, архівних і музейних матеріалів з найдавніших часів до кінця ХХ століття. Більшість текстових та фотодокументів публікується вперше. 24 листопада у Ічнянській школі мистецтв відбулася презентація видання.
Здається, що краєзнавчої інформації так багато, що здивувати читачів якимись новими відомостями та фактами з історії району вже неможливо. Але небайдужі до історії Ічнянщини Микола Терещенко та Віталій Шевченко – автори-упорядники видання «Ічнянщина: Першоджерела», довели, що це не так – ще багато в цій справі є невідомого. Тому й взялися ще сім років назад за роботу над виданням, яке покликане ліквідувати «білі плями» та доповнити вже відомі факти з життя району.
Ця книга не випадково має підзаголовок «Історія краю в документах», адже минувшина в ньому неупереджено представлена документами, зібраними із доступних архівних джерел. Документи – це свідки історії, її безпосередні учасники, а вже кожен з нас зможе сам оцінити їх і зробити висновок про життя в минулі роки. У новому виданні висвітлені маловідомі або зовсім незнані події з історії Ічнянщини, широко представлені відомості про населені пункти в різні періоди, про навчальні заклади, про релігійне і культурне життя, про жителів району, про керівників територіальних громад тощо.
Автори-упорядники виконали величезну роботу. Збірник містить багато раніше не відомих фотографій та географічних карт Ічнянщини певних періодів. Це – справжній скарб для дослідників, краєзнавців, вчителів, студентів, діячів культури, та всіх, хто шукає інформацію з історії Ічнянщини. Книга побудована таким чином, що читати її можна з будь-якого місця, вибираючи саме те, що цікавить конкретного дослідника.

Наталія Іванькова, начальник архівного відділу, член історико-краєзнавчого товариства «Ічнянщина»
Переглядів: 609 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук