"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Вересень » 9 » Перше вересня
12:02
Перше вересня
І знову дзвоник кличе нас до школи
1 вересня 2011 року у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Ічнянщини відбулося свято Першого дзвоника. В кожній школі на святі були присутні працівники районної державної адміністрації, депутати районної ради, керівники підприємств та організацій, які привітали школярів, вчителів та батьків з початком нового навчального року. Для учнів День Знань розпочався урочистими лінійками. Не була виключенням і Дорогинська ЗОШ І-ІІІ ст.
Після веселого літечка так приємно знову на шкільному подвір’ї зустріти своїх друзів. Для когось цього дня дорога до школи знайома, а хтось до Країни Знань пройшов вперше цією стежиною. Радісне, велике свято дорогинських школярів прийшли розділити зі своїми дітьми батьки, дідусі та бабусі, а також поважні гості. Серед них – голова райдержадміністрації Сергій Рубашка, районний військовий комісар Ігор Овчаренко та сільський голова Валентина Пархоменко.
Цього святкового дня учні одинадцятого класу вивели на урочисту лінійку учнів першачків та піднесли їм коровай, щоб жили в достатку та шанували хліб на столі, а турботливими руками матерів був вишитий рушник для наймолодших школяриків – щоб з легкої батьківської руки пролягла дорога у Країну Знань та побажали їм впевнено крокувати у майбутнє, стати надійною, вірною зміною дорослим. Про згадку про цей день першачкам були вручені подарунки від старшокласників. Традиційно, вшанували пам’ять і воїнам-визволителям хвилиною мовчання та квітами, які поклали біля пам’ятника Оксана Підгайна та Сергій Кот від імені учнівського колективу. Особливо приємно було бачити, що Державний Гімн співали майже всі учні.
Не обійшлося й без подарунків. Голова райдержадміністрації Сергій Рубашка після вітального слова подарував учням школи комп’ютер. Військовий комісар Ігор Овчаренко вручив дипломи команді «Патріот», яка брала участь в обласному етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця» і отримала нагороди в командному заліку та Почесну Грамоту за трете місце в воєнізованої естафеті «Десант», а Грамоту за здобуте друге місце у конкурсі з метання гранати та «Топографічна підготовка». Андрія Олійника, як кращого снайпера змагань особистому заліку, нагородили Дипломом за перше місце. Всіх нагороджених вітали присутні на лінійці гучними оплесками.
І ось хвилююча мить – прозвучав перший у цьому дзвоник, запрошуючи школярів на перший урок, присвячений 20-й річниці незалежності України. Разом з ними побували на уроках і гості. Сергій Васильович, спілкуючись із школярами, дізнався про їхні мрії на майбутнє, благословивши їх та на успішний навчальний рік.
Марина Голишкіна
фото автора
Переглядів: 856 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук