"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 26 » Перш ніж взятися за справу, необхідно попросити Божого благословення
13:30
Перш ніж взятися за справу, необхідно попросити Божого благословення
Рецептами випікання пасок залюбки поділилися господині. Тож скористайтеся ними та занотуйте їх у свою кулінарну книгу – буде як знахідка.

Тетяна Рудавська з Ічні поділилася рецептом паски «Як торт».
«Така паска довго не черствіє і до гробків буде свіжа», – говорить пані Наталія.
2 л молока, 2 л сметани, 30 шт. яєць, 3 кг цукру, 300 г дріжджів, 1, 200кг масла, 2 кг родзинок, 8 кг борошна, ванілін та сіль – за смаком.
Розмішати 2 л молока, дріжджі, 500 г цукру та борошна до густоти сметани. Тісто поставити на півгодини у тепле місце.В іншій посудині 2,5 кг цукру збити з яйцями і додати в тісто. У суміш також додати розтоплене масло, сметану, 1 кг борошна, родзинок, ванілін, сіль, решту борошна і добрезамісити тісто. Поставити на 4-5 годин у тепле місце, знову вимісити і залишити, щоб піднялося. Не вимішуючи, тістонакластив змазану маслом нагріту форму (але не доверху – тільки на одну третю частини), й поставити в духовку при 200о С, щоб підрум’янилося.Потім зменшити температуру до 150о С і випікати ще 60 хв.
Прикрасити кокосовою стружкою чи цукровою пудрою.
Якщо у вас невелика родина, всі інгредієнти можна розділити наполовину.

Світлана Коломієцьіз смт Парафіївка для своєї родини кожного року випікає паску «Святкова». «Вона виходить дуже смачна і пишна», – стверджує Світлана Анатоліївна. А ще господиня радить перед замішуванням тіста прочитати молитву «Отче наш» та попросити Божого благословення.
0,5 л кип’яченого молока, 2 склянки цукру, 100 г дріжджів, 100 г масла, 5 яєць, 150-200 г родзинок, 100 г олії, 1 пачка ваніліну або 0,5 – ванільного цукру.
Спочатку готуємо опару. Треба розмішати молоко, склянку цукру, дріжджі таборошна стільки, щоб суміш вийшла як густа сметана. Поставити у тепле місце, щоб втричі збільшилася. П’ять жовтків та стільки ж білків збитиокремо з 0,5 склянки цукру,додати до розтопленого масла. Все змішати з опарою. Потім додати попередньо намочені у теплій воді родзинки. Суміш гарно вимісити. Змастити руки олією, решту вилити в тісто і знову добре вимісити. Додати ванілін або ванільний цукор, знову розмішати та поставити у тепле місце, щоб підійшло десь утричі. Викласти на стіл. Тісто брати невеличкими шматочками, з яких формувати кульки. Зробити стільки кульок, скільки є форм для пасок.
Кожну покластина третину форми, змащену олією, і поставити на 30-40 хвилин в духовку, нагріту до 150оС.
Готову паску можна оздобити глазур’ю, яку готують зі збитого з цукром білка, або змазати яєчним жовтком.

Ольга Шестирікова з Ічні знає багато рецептів випікання пасок, але її родині до вподоби «Смачна паска». «А приступати до справи необхідно з чистими помислами», – говорить Ольга Дмитрівна.
0,5 л молока, 250 г сметани, 100 г масла, 150 г маргарину, 400 г цукру, 4 яєць,1 жовток, 100 г дріжджів, 1 кг борошна, 30 г цукатів, 1 пакетик ваніліну, сіль – за смаком.
250 г молока підігріти до 36о. У ньому розчинити дріжджі, столову ложку цукру та борошна стільки,щоб вийшло рідке тісто. Гарно розмішати, аби не було грудочок. Накрити рушником і поставити в тепле місце на одну годину. Потім в цю суміш додати решту молока та борошна з розчиненим цукром, сіль і яйця. Суміш замішувати доти, доки тісто почне відставати від рук, поставити у тепле місцена 50 хвилин.
У тісто додати цукати, попередньо замочені у теплій воді.Все гарно перемішати. Форму для випікання вислати пергаментом і змастити маслом. Заповнити її тістом (трохи більше половини) і дати постояти півгодини. Коли тісто заповнить практично всю форму, змазати збитим жовтком до глянцевого блиску. Випікати у гарячій духовці 20-30 хвилин в залежності від розміру форми.
Рецепти збирала Світлана Цюпка
Переглядів: 465 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук