"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 24 » Перевірили близько двох тисяч людей, одного хворого виявили
13:46
Перевірили близько двох тисяч людей, одного хворого виявили
10 травня у районі почав свою роботу пересувний кабінет флюорографії. Безкоштовне обстеження в Ічнянському районі триває і досі.
Напередодні старту флюорографічних обстежень цього року вперше було проведено скрінінгове анкетування, за допомогою якого у жителів населених пунктів могли виявити підозри на туберкульоз. У такому випадку слід було обстежитися, щоб отримати точну відповідь.
Насамперед, пересувний цифровий флюорограф призначений для сільського населення групи ризику та групи людей, у яких є підозри на захворювання туберкульозом. Але пройти обстеження мали змогу всі охочі. Нікому не відмовляли. Адже під час флюорографії можна виявити не тільки туберкульоз, а й ряд інших хвороб, таких як запалення легенів, бронхіт, лімфаденіт та інші.
Обстеження на пересувному кабінеті флюорографії пройшло вже у Дорогинці, Томашівці, Бакаївці, Андріївці, Припутнях, Вишнівці, Крупичполі, Івангороді, Бурімці, Гмирянці, Ольшані Іваниці, Бережівці та Тростянці. За цей період обстежили 1914 осіб, серед яких був виявлений один випадок захворювання на туберкульоз.
Надалі флюорографічні обстеження пройдуть у Южному, Парафіївці, Іржавці, Рожнівці, Мартинівці, Більмачівці, Гужівці, Хаєнках, Заудайці та Монастирищі.

Маргарита ЗОЦЬ
Переглядів: 397 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук