"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 23 » Перехідний кубок – у гмирянського «Міцного кулака»
10:40
Перехідний кубок – у гмирянського «Міцного кулака»

Минулого четверга на базі Ічнянської гімназії вперше відбувся районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Участь у змаганнях взяли 56 старшокласників із семи навчальних закладів району.
Гра «Сокіл» це – всеукраїнські щорічні змагання шкільних роїв, які проводяться в три етапи. Їх мета – виховання юних патріотів.
Розпочали шикуванням роїв. Свої команди представили: дорогинська школа ( «Козацька звитяга»), іржавецька («Нащадки славних козаків»), дружбинська («Дружбинські атамани»), гмирянська («Міцний кулак»), ічнянська №3( «Чайка»), ічнянська №4 («Ічнянські соколи»), гімназія («Нащадки козаків»). До них зі словами вітання звернулися начальник відділу освіти Світлана Нагорна та начальник штабу Ічнянського козацького полку Анатолій Титикало.
Козацького колориту у програму гри додали «Ічнянські соколи», які виконали музично-патріотичну композицію «Ватра» з елементами рукопашного бою.
І ось настав час боротьби за перемогу. Перший етап – «Впоряд»: тут джури змагалися на вправність зі стройової підготовки. Другий етап – «Стрільба». Третій – «Смуга перешкод» (переправа через колоду, жердинами, купинами, перенесення травмованого на носилках, «маятник» та в’язання вузлів на час). У конкурсі «Рятівник» діти демонстрували теоретичні знання на практиці з надання первинної долікарської допомоги. Далі мірялися силою у перетягуванні линви. Завершилася гра конкурсом знавців історії України доби Козаччини.
За умовами змагань, журі визначало переможців на кожному етапі гри. У підсумку першість здобув гмирянський рій «Міцний кулак», який виборов перше місце зі стрільби з пневматичної зброї, друге – на туристсько-спортивній смузі перешкод, перше-друге – у силових змаганнях з перетягування линви, третє – у змаганні «Впоряд». До гри гмирянських учнів готували вчителі Олександр Лисиця та Ігор Кізуб. Команда отримала перехідний кубок «Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) – 2016 року.
Друге місце зайняли «Нащадки козаків», третє – «Ічнянські соколи». Переможцям вручили грамоти відділу освіти та грамоти «Ічнянського козацького полку».

Джура – молодий вихованець, зброєносець і помічник козака. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби, пройшовши певні випробовування – як фізичні, так і моральні. Причому духовна загартованість передувала фізичній, якої набували упродовж кількох років.
Рій – те саме, що загін.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 509 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук