"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Пенсійному фонду – 25 років
13:56
Пенсійному фонду – 25 років

19 грудня виповнюється 25 років від часу заснування Пенсійного фонду України. Це були роки становлення та розбудови нової пенсійної системи. Управління Пенсійного фонду в області розпочало свою історію з 1991 року і налічувало 11 працівників та 52 уповноважених у районах та містах.
Ірина Пітель, нині начальник управління в Ічнянському районі, тоді починала свою роботу у відділі надходження доходів. Маючи стаж роботи в управлінні майже 22 роки, історію розвитку Пенсійного фонду в Ічні вона знає, як ніхто інший.

– Тоді ідея створення фонду для фінансування пенсійних виплат тільки розроблялася і повинна була пройти шлях багаторічних іспитів, довести свою правильність і життєздатність, – розповідає Ірина Пітель.
У новому закладі було створено відділ надходження доходів, де працювали я, Оксана Гордійко, Олена Політун. Відразу довелося вирішувати питання збору та акумулювання коштів на виплату пенсій, обробки платіжних документів, боротьби з неплатниками, реєстрацію підприємств та їх перевірка, складання звітності тощо. До того ж усі операції проводилися вручну. Найсучаснішими технічними засобами були калькулятори, що працювали від електромережі, та дерев’яні рахівниці. Спеціалісти обробляли велику кількість паперів, не вистачало технічного оснащення, людських ресурсів, але було щире бажання здійснити заплановане.
З часом змінився статус управління, розширилися і його функції. Оскільки Пенсійний фонд фінансував виплату пенсій та допомог, виникла необхідність здійснювати перевірку правильності нарахування цих виплат. Був створений відділ контролю та перевірки, у якому працювали Юлія Тарасенко та Оксана Мироненко.
1999 рік став значимим у розвитку Пенсійного фонду: було запроваджено персоніфікований облік, що дозволяє використовувати дані під час призначення та перерахунку пенсій. Також це спростило систему подання довідок пенсіонерів на паперових носіях про стаж і заробіток. Зокрема, з цією роботою вправно справлялася Тетяна Северин.
З 2002 року управлінню були передані функції з призначення і виплати пенсій, у зв’язку з чим роботи додалося вдвічі, а колектив збільшився втричі. Щоб кожен пенсіонер одержав пенсійну виплату, працівники відділу призначення та виплати пенсій досконало володіють нормативно-правовою базою, адже за кожним розрахунком стоїть конкретна людина.
Форми роботи управління з кожним роком розширюються і удосконалюються. Без удаваної скромності можна сказати: управління часто було першим у виконанні планів, освоєнні нових напрямків роботи, експериментів, нових методик, отримуючи за це заслужене визнання та нагороди.
З 2014 року наше управління обслуговує громадян за принципом «єдиного вікна». Звичними стали виїзні прийоми пенсіонерів, організація прийомів на дому, брифінги, круглі столи. Але, які б перетворення не відбувалися, які б нововведення не впроваджувалися, унікальність Пенсійного фонду України полягає в тому, що на відміну від інших державних установ він є одночасно і соціальною, і фінансовою інституцією.
Для історії 25 років – незначний час, а для нашого управління – роки напруженої праці, становлення пенсійної системи, кропітка праця відданих людей.
Оксана Мироненко,
голова профспілки ПФУ в Ічнянському районі
Фото Наталії Єпіфанович
Переглядів: 457 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук