"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 28 » Павло Пішта пізнає світ, розвивається і перемагає
15:14
Павло Пішта пізнає світ, розвивається і перемагає

Одинадцятикласник Павло Пішта, без перебільшення, – гордість Гужівської школи. І пишатися ним є за що. У свої 16 років хлопець не лінується активно й багатогранно розвиватися: багато читає, вивчає іноземні мови, займається дослідницько-пошуковою роботою, професійно займається футболом.
– Такі обдаровані діти, як Павло, рідко зустрічаються, – пишається учнем директор школи Тетяна Івченко. – Торік він став переможцем ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук і здобув диплом ІІ ступеня з зарубіжної літератури. Також отримав диплом ІІІ ступеня з астрономії і російської мови на обласній олімпіаді, а цьогоріч – з історії. Павло переможець і районної олімпіади з англійської мови. Скромний, старанний, працьовитий, по-дорослому розважливий. Має багато друзів. Учні обрали його президентом школи.
Хлопець ще не визначився, яку професію обере після закінчення школи, але більше йому до вподоби перекладацька діяльність, міжнародні відносини. Тому наполегливо вивчає англійську, німецьку та польську мови. До речі, польської його навчає представник спілки поляків у Прилуках, а німецької – парафіївський викладач.
Серед захоплень обдарованого юнака – заняття спортом. Минулого сезону футбольна команда «Динамо-Ічня», в якій грає Павло, і яку тренує його тато, Ярослав Васильович, стала чемпіоном району і здобула суперкубок. Професійно хлопець займається футболом вісім років.
– Як тобі вдається все встигати?
– Важко, але стараюся. Батьки змалечку привчили мене до праці. Вони мої добрі порадники. Якщо поставив мету, треба до неї впевнено йти, – говорить 16-річний Павло Пішта і цитує французького ученого Лапласа: – «Те, що ми знаємо – обмежене, а чого не знаємо – безмежне». Мені цікаво пізнавати світ. Хочу здобути освіту європейського рівня, стати успішною людиною і присвятити своє життя на благо моєї Батьківщини.
– А що зробив би для Гужівки?
– За наявності певних коштів побудував би підприємство, яке б забезпечило односельчан роботою. Наімовірніше, це було б екологічно чисте виробництво.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 659 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук