"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 7 » ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» переукладають договори оренди землі під 7,5%
09:43
ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» переукладають договори оренди землі під 7,5%

Військові дії в країні, стрімке зростання цін на пальне і мінеральні добрива, висока вартість кредитних ресурсів надзвичайно ускладнюють життя аграріїв. Та попри всі перепони, ПАТ «Блок Агросвіт» і ПСП «Агро Вам», які очолює Віталій Малюта, успішно господарюють з користю для людей і турботою про землю-годувальницю. Четвертий рік обробляють орендовані землі у Парафіївці, Мартинівці, Петрушівці, Іржавці та Власівці.
– За якою орендною ставкою здійснюєте розрахунок з пайовиками?
– Минулого року розмір орендної плати становив 5,5% від проіндексованої вартості орендованої землі. З пайовиками розрахувалися повністю. У нинішній складний час намагаємося покращити життя сільських трударів, – говорить Віталій Малюта. – З березня цього року у зв’язку з різким підвищенням цін на продукти харчування, пальне, комунальні послуги ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» на 50% збільшили заробітну плату всім працівникам. Уже сьогодні обидва підприємства переукладають договори оренди землі з її власниками під 7,5% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки (з урахуванням коефіцієнта індексації). Тож запрошуємо всіх своїх орендодавців та інших бажаючих пайовиків для укладання договорів оренди під 7,5%. Розмір орендної плати буде складати від 4900 грн. до 7500 грн., в залежності від нормативно-грошової оцінки земельного паю по сільських радах.
– Як проводиться розрахунок із пайовиками?
– Орендну плату люди отримують переважно грошима, розрахунок за 2014 рік проведений повністю. За їх бажанням виплачуємо і в натуральній формі (зерно, сіно, солому, гній та надаємо послуги за прийнятними цінами в рахунок орендної плати).
– Скільки платите податків?
– ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» сплатили до бюджету в 2014 році: ПДФО із заробітної плати – 1,1 млн. грн., податку по земельних відносинах – 1,2 млн. грн., всього – понад 2,3 млн. грн.
В рамку:
Високо цінить допомогу, яку надають територіальній громаді ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» Парафіївський селищний голова Валентина Карпенко. За її словами, в останні роки між сільгосппідприємствами та громадою склалися доброзичливі партнерські стосунки.
– З усіма наболілими питаннями звертаємося до керівництва ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам», яке значну увагу приділяє розвитку соціальної сфери та інфраструктури села, – говорить Валентина Карпенко. – Сільгосппідприємства направляють кошти на ремонт доріг, надають техніку для благоустрою території, пальне для шкільного автобуса. Щомісяця безкоштовно забезпечують м’ясом, цукром, олією шкільні та дошкільні навчальні заклади. Провели заміну старих вікон Парафіївської ЗОШ, ДНЗ №1, №2 та капітальний ремонт шкільного автобуса. Нещодавно виділили п’ять тисяч гривень для ремонту підлоги ДНЗ №2. Ми задоволені, що у нашому селищі є інвестори, які дбають про добробут громади.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 922 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук