"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 7 » Парафіївський стоматолог не захотів жити у службовій квартирі
13:55
Парафіївський стоматолог не захотів жити у службовій квартирі
Стоматолог Ігор Троян останні чотири роки працював у Парафіївці. Власного житла не мав. Селищна рада надала йому службову квартиру, але лікар хотів, щоб житло передали у приватну власність. Квартиру не передали – і він звернувся до редакції.
– З 1 серпня 2011 року я проходив інтернатуру в Ічнянській ЦРЛ. Потім мене направили на відпрацювання в Парафіївську райлікарню, де з 1 серпня 2013 року я офіційно обіймав посаду лікаря стоматолога, – розповідає Ігор Троян. – Та 2015 року ставку стоматолога скоротили і мене перевели в Ічнянську райлікарню, хоча фактично я продовжував працювати у Парафіївці.
З 1 лютого 2017 року я працював за цивільно-правовим договором, укладеним з КЗ «Парафіївська ЦПМСД» Парафіївської селищної ради. Але 23 червня згідно з наказом в. о. директора цього закладу Валентина Бурча договір було розірвано. Адміністрація закладу мотивувала це тим, що послуг стоматолога не потребують. Очевидно, це було зроблено після того, як я розповсюдив по селищу листівки, зокрема про те, що Парафіївська селищна рада не в змозі надати мені робоче місце на законних підставах, хоча селищний голова Валентина Карпенко обіцяла це минулого року.
Службову квартиру надали мені незаконно, оскільки у трудових відносинах з КЗ «Парафіївська ЦПМСД» я не перебував, а працював за цивільно-правовим договором. Так стверджують юристи, посилаючись на законодавство. До того ж, службове житло було надане на десять років без права власності. Селищна рада відмовилася доводити її до придатного для проживання стану, мотивуючи це браком коштів. Хоча згідно з законодавством службову квартиру мають здавати відповідно до санітарно-технічних норм для проживання.
Враховуючи те, що у мене немає робочого місця і відповідно житла, я запропонував селищному голові Валентині Карпенко, що сам зроблю ліцензію на право займатися медичною практикою, обладнаю стоматологічний кабінет і працюватиму далі, якщо мені нададуть соціальне житло. Але вона сказала, що ця квартира залишиться службовою.
Коштів, щоб забезпечити населення парафіївської громади стоматологом селищна рада не знайшла. Натомість знайшла 509 тис. 900 гривень для придбання автомобіля Renаult Duster. Про це є інформація на сайті державних закупівель Рrozоrrо.

А ось що говорить про все це Парафіївський селищний голова Валентина Карпенко:
– Відповідно до ст. 39 Житлового кодексу селищна рада може надавати житло громадянину, якщо його проживання зареєстроване на території селищної ради або якщо він працює в установі чи на підприємстві цієї ради і потребує поліпшення умов життя.
Місце проживання І. Трояна зареєстровано у Львівській області. Він працює в Ічнянській ЦРЛ. У Парафіївському центрі первинної медико-санітарної допомоги з 1 лютого 2017 року працював за цивільно-правовим договором, термін якого закінчувався 31 грудня цього року. Рішенням виконкому селищної ради від 2 лютого 2017 року І. Трояна поставлено на квартирний облік. Згідно з рішенням від 9 березня 2017 рокуйому надано службову трьикімнатну квартиру у двоповерховому будинку з централізованим газопостачанням і водопостачанням. У квартирі встановлено газову плиту, котел, унітаз, ванну.
І. Трояну потрібно було виписатися зі Львова, зареєструвати проживання в наданій квартирі, взяти в селищній раді ордер на поселення та укласти договори на постачання природного газу, води й електроенергії.
Але він не побажав жити в службовій квартирі. Неодноразово «атакував» селищного голову, щоб квартиру надали йому в приватну власність. Очевидно, не мав наміру тут працювати. Згідно з договором службовою квартирою він міг користуватися доки тут працює.
Щодо автомобіля Renаult Duster: він придбаний не особисто селищному голові. Автомобіль куплений на законних підставах для селищної ради, на території якої 18 населених пунктів. Він необхідний, бо ні селищний голова, ні спеціалісти не можуть оперативно розв’язувати проблеми громади без транспорту. Також автомобіль потрібен для поїздок дітей на обласні, всеукраїнські конкурси та олімпіади.
Сам же І. Троян , попрацювавши в Парафіївці всього рік, придбав не менш комфортабельну іномарку. Коли працював в Ічнянській ЦРЛ, йому було надано дві кімнати для проживання в Парафіївській амбулаторії, з туалетом і душовою. Також він був звільнений від сплати за оренду приміщення та комунальні послуги.
Ігор Троян розклеїв листівки в Парафіївці, що з 30 червня послуги стоматолога не надаватиме. Режиму роботи він не дотримувався. Послуги лікаря стоматолога надавав у приватному кабінеті в Ічні. Тому цивільно-правовий договір з ним було розірвано.
З 1 липня в Парафіївській амбулаторії прийом громадян здійснює інший стоматолог, який працює за цивільно-правовим договором.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 458 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук