"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Парафіївська громада бере участь у пілотному проекті
10:27
Парафіївська громада бере участь у пілотному проекті
Під час поїздки до Латвії голова обласної ради Микола Звєрєв провів переговори з президентом цієї країни Раймондсом Вейонісом, головою Сейму Латвії Інарою Мурнієце з питань надання технічної, методичної, практичної допомоги з боку Латвії на реалізацію пілотного проекту з об’єднання територіальних громад.
Сесією Чернігівської обласної ради затверджено план формування територіальних громад. На Чернігівщині участь у пілотному проекті з об’єднання територіальних громад беруть: Вертіївська (Ніжинський район), Парафіївська (Ічнянський район) та Кіптівська (Козелецький район).
Латвійські експерти спільно з представниками громад розглянуть перспективи об’єднання, враховуючи досвід Латвії. Відвідають кожну окрему громаду, розроблять план розвитку об’єднаних територій та інвестиційної привабливості кожної громади. Латвійці нададуть методичну та практичну допомогу в розробці перспективного плану розвитку цих територій.
– В нинішніх умовах об’єднання територіальних громад є необхідним кроком для їх розвитку. Парафіївська громада – одна із трьох, яка бере участь у даному пілотному проекті і має всі шанси на позитивну реалізацію, – впевнений голова обласної ради Микола Звєрєв. – Вона більш депресивна, хоча й невелика. І треба дати їй шанс стати адміністративним центром об’єднаних громад: Іваницької, Мартинівської, Петрушівської, Южненської, бути самодостатньою. Громада повинна відходити від стандартів командно-адміністративної системи управління. З давніх часів Парафівка була районним центром. Я звернув на це увагу європейських партнерів. Сьогодні ми виграли гранд в Європейському Союзі. Перша громада, яка буде профінансована з його технічною допомогою – Парафівська. Я особисто захищатиму цей проект у Ризі.
ЄС дає технічну допомогу тому, хто успішний. Щоб до нас прийшли інвестиції, треба подати результат. У вільній економіці на Європейському просторі гроші приходять туди, де є гарантія, що цей проект є прибутковим, що там немає корупції і територія безпечна. От ми і повинні такою довести Ічнянщину. Це дуже висока відповідальність перед партнером, – зазначив голова обласної ради Микола Звєрєв.
З метою дослідити та зібрати більш детальну інформацію про об’єднані громади, в Парафіївці відбулася зустріч із заступником директора Департаменту самоврядування VARAM Міністерства захисту навколишнього середовища і регіонального розвитку Арнісом Шультсом. Наразі громади, які беруть участь у пілотному проекті, працюють над розробкою перспективного плану розвитку об’єднаних територіальних громад.
13 вересня українська делегація відбуде до Латвії, де перейматиме досвід закордонних партнерів. У складі делегації – голова обласної ради Микола Звєрєв, Народний депутат України Валерій Давиденко і його помічник, директор Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, Парафівський селищний голова Валентина Карпенко, сільські голови з Вертіївки та Дмитрівки.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 536 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук