"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 9 » Пам’ятаємо тих, хто приборкував атом
14:47
Пам’ятаємо тих, хто приборкував атом
14 грудня – день зупинки на ЧАЕС третього енергоблоку. Саме цей день і став Днем шани. У цей же час вертолітники, розбиваючи потужними гвинтокрилами 500-рентгенівські викиди, приборкували смертоносний атом, який виривався з розбурханого гирла четвертого блоку.
Серцерозривним ревом сирен повідомляли про свою роботу пожежні підрозділи, які знижували радіаційний рівень. Удень і вночі працювали на АЕС «Імери» зі зварювальними установками, які забезпечували надійну роботу техніки у зоні та термінові ремонти на саркофазі. І це були наші хлопці: молоді, настирні, сміливі.
Є у вересні 86-го був зведений перший об’єкт «Укриття», який і захистив Україну аж на 30 років. І лише цього року завершили на четвертому блоці ЧАЕС будівництво нового саркофагу, що убезпечить від розповсюдження радіоактивних речовин, які знаходяться в об'єкті Укриття. Більш як півтисячі ліквідаторів Ічнянщини пройшли це пекло. Більшості вже немає з нами. Тому, щиро вітаю побратимів: простих робітників невидимої війни. Бажаю нам здоров’я і щирої радості від життя.
Віктор Кичай, голова Ічнянської спілки «Чорнобиль»
Переглядів: 369 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук