"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 18 » Палили суху траву, а підпалили будівлі
08:01
Палили суху траву, а підпалили будівлі
З настанням спекотної погоди, на Ічнянщині різко зросла кількість пожеж на полях, торфовищах, луках, в населених пунктах та лісопаркових зонах внаслідок необережного поводження з вогнем, спалювання сухої рослинності, сміття або пожнивних залишків. Лише з 05 по 10 квітня поточного року з цих причин виникло сім пожеж, внаслідок яких пошкоджено три будівлі.
05 квітня 2016 року сталася пожежа нежилої господарчої будівлі у селі Верескуни. Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 20 м.кв., знищено перекриття та згоріло 0,02 га сухої трави.
Ще одна пожежа цього дня виникла у Парафіївці, і теж у покинутій господарчій будівлі, яка повністю згоріла, та вигоріло 0,01 га сухої трави.
09 квітня 2016 року горіла господарча будівля у Монастирищі. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни.
В усіх випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.
У зв’язку з цим рятувальники закликають мешканців та гостей Ічнянського району бути вкрай обережними з вогнем. Адже в суху погоду розведене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок стають причиною пожеж.. Багаття створюють "смог", до складу якого входять чадний газ, важкі метали та канцерогенні сполуки. Найнебезпечнішим із продуктів відкритого горіння рослинних решток є бензапірен - високотоксична речовина, що здатна викликати онкологічні захворювання, генні мутації.
Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає щоб не сталося лиха, не варто спалювати суху траву, бути обережними з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Віктор Кравець, в.о начальника районного відділу ДСНС
Переглядів: 441 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук