"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 7 » Паліїв збираються карати. Дітей оздоровиться менше
11:29
Паліїв збираються карати. Дітей оздоровиться менше
Про це йшла мова на колегії РДА, що відбулася 30 квітня.
У районі за два останні місяці сталося майже стільки пожеж, як минулого року загалом, тобто кількість займань збільшилася у три-чотири рази. Більшість виникла через спалювання сухої трави. Інколи стаються по кілька пожеж одночасно. У такій надзвичайній ситуації двом пожежно-рятувальним підрозділам з Ічні та Парафіївки не можливо оперативно ліквідувати пожежі, тож на підмогу залучаються вогнеборці сільгосппідприємств і військової частини А 1479.
Голова РДА Григорій Герасименко доручив розробити порядок притягнення паліїв до відповідальності та компенсації витрат на гасіння пожежі, спричинених ними. За випалювання сухої трави до відповідальності може притягнути Ніжинська екологічна інспекція, але вона імовірніше оштрафує всіх власників ділянок за недбальство та допущення займання, ніж шукатиме справжнього винуватця.
Цього року планується оздоровити 1400 дітей, що на 610 менше ніж минулого року. Для цього будуть використані 990 тисяч гривень: 290 тисяч має надійти з районного бюджету, а 700 – це кошти спонсорів та профспілкових організацій. Порівняно з минулим роком сума на оздоровлення дітей зменшилася на 352 тисячі гривень, бо у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності не передбачено відповідних коштів.
Для більшості школярів найдоступнішим відпочинком, як і всі минулі роки, залишаться пришкільні табори. Крім того, за наявності медичних показань та перебування на медобліку є можливість безкоштовно отримати путівку. Однак минулого року повернуто 19 безкоштовних путівок МОЗу. Батьки проґавили можливість відправити дітей до санаторіїв «Ювілейний», «Здравниця», імені Боброва, «Затока» та інших.
Андрій Грудницький
Переглядів: 462 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук