"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Пацієнти реформу ігнорують?
09:10
Пацієнти реформу ігнорують?
За словами в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка нещодавно відвідувала Чернігівщину, кожен п’ятий мешканець України підписав декларацію з педіатром чи сімейним лікарем. По області це зробили 25% населення, що близько до нашого загальнорайонного показника.
Як повідомив заступник головного лікаря Ічнянського ЦПМСД Віктор Давиденко, на 3 липня декларації з лікарями підписали 33%, або 8153 чоловік. З медиками Парафіївського центру – 25%, або 1400 пацієнтів, розповів його директор Валентин Бурч.
Найбільше договорів укладено з Григорієм Сальником із Крупичполя – 1499 декларації, Тамарою Твардовською – 1482, Юлією Давиденко – 1128.
Процедуру гальмують зависання системи на програмному рівні, а також необхідність персональної присутності пацієнтів під час укладання угоди. Можливо, є й такі люди, що чекають на прихід молодих лікарів. За словами Віктора Давиденка, в Ічнянському ЦПМСД вже з серпня мають працювати два молоді сімейні лікарі.
До речі, уже з липня медичні заклади, які підписали договір з Національною службою здоров’я, мають фінансуватися за новими стандартами. Але по всій Чернігівській області лише Корюківський центр медико-санітарної допомоги уклав відповідну угоду.
Андрій Грудницький
Переглядів: 468 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук