"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 15 » П’яна їзда дорого обійдеться
13:42
П’яна їзда дорого обійдеться
З початку цього року з вини нетверезих водіїв сталося 1215 аварій, внаслідок чого загинули 150 людей. Торік на цю пору були зареєстровані 960 ДТП, що забрали життя 136 осіб.
Останньою краплею, яка змусила народних депутатів в рази збільшити відповідальність за керування у нетверезому стані, стала аварія за участі сім’ї журналіста Макса Левіна та п’яного водія, директора з вантажних перевезень і логістики «Укрзалізниці» Івана Федорка, яка сталася 3 липня. Дружина журналіста та один із його синів отримали травми і були госпіталізовані. А п’яний винуватець намагався всіляко уникнути покарання.
Уже 7 липня 243 депутати віддали свої голоси за відповідний законопроект. Отже, якщо водія «під мухою» спіймали вперше – йому загрожує штраф 10 тисяч 200 гривень і рік позбавлення права керувати автівкою.
У випадку повторного порушення протягом двох років, штраф збільшується удвічі до 20 тисяч 400 гривень та водій позбавляється прав на строк до трьох років.
Якщо ж протягом п’яти років горе-водій буде затриманий втретє, то йому доведеться сплатити 40 800 грн. та на 10 років забути про транспортний засіб.
Нардепи сподіваються, що Президент підпише цей законопроект і такі заходи зменшать кількість ДТП на дорогах. А що про ці новвовведення думають жителі району?


Галина Лебедева, 54 роки, м. Ічня:
– Повністю підтримую законопроект. Думаю кількість ДТП зменшиться, але багато чого залежить і від пішоходів.

Світлана Котенко, 65 років, м. Ічня:
– Дуже задоволена, що прийняли такий закон. Сподіваюсь, у подальшому дороги стануть безпечніші і кількість ДТП зменшиться.

Сергій Млинець, 42 роки, м. Ічня:
– У нашому місці за останній місяць сталося вже чотири аварії за участі молодих людей. Я сам водій, за кермом 23 роки, і повністю підтримую цей закон. Вважаю, що чим більше штрафують, то краще. Українці розуміють, що такий штраф не так легко заплатити при нинішніх зарплатах.

Леонід Геращенко, 40 років, с. Бережівка:
– За кермом чотири роки. Згоден із депутатами, оскільки на сьогодні дійсно багато аварій трапляється за участю п’яних водіїв. Можливо, це щось і змінить в майбутньому.

Антон Трикоза, 24 роки, м. Ічня:
– За кермом шість років, й жодного разу не сідав у нетверезому стані. Тому такі закони мене влаштовують. На мою думку, це правильно, що ввели такі покарання, бо кількість ДТП повинна зменшитися.
Фото Сергій Батьковський, 33 роки, м. Ічня:
– Машини немає, але такі нововведення повністю підтримую. Слід зробити закони ще суровіші.
Валентина Пархоменко, с. Дорогинка, сільський голова:
– Якесь свято чи подія – і водії їздять за кермом напідпитку. Вважаю, що для них можна ще жорсткіші заходи застосовувати. Якби на дорогах було більше патрульних – це теж могло б зменшити кількість ДТП. А загалом, поживемо – побачимо, як законопроект вплине на аварійну ситуацію.
Олександра Пугач, Дружба:
– Вважаю, що нові штрафи навряд чи змінять докорінно ситуацію на дорогах. Мажори як їздили п’яними, так і далі їздитимуть. Саме вони вчиняють найбільше ДТП, і їх за це не карають. Або вони відкупляються. Вони не думають про наслідки. А якщо людина має совість, то вона ніколи не сяде за кермо напідпитку. Тому треба виховувати майбутніх водіїв змалечку, привчаючи до порядку і порядності.

Розпитували Карина Іценко, Валентина Кулачок
Переглядів: 474 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук