"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Серпень » 9 » Оздоровлення
12:22
Оздоровлення

Опитування


   Цьогорічна оздоровча кампанія завершується. Останні групи вирушили в дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. ………………….. [ ?]

Здорові діти – це національне багатство країни, від якого залежить здоров’я наступних поколінь.

   Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» органи місцевого самоврядування виділяють кошти з місцевих бюджетів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Спеціальні заходи соціального, виховного, медичного, гігієнічного та спортивного характеру, що здійснюються в протягом оздоровчої зміни, спрямовані на поліпшення та зміцнення фізичного і психічного стану здоров'я дітей,

   Як відпочивали та оздоровлювалися влітку 2013 року юні ічнянці, ми поцікавилися в них самих.

Про свої враження від перебування в дитячих оздоровчих закладах розповідають

   Наталія Яцеленко, 13 років, смт Парафіївка:

   Оздоровлювалася в одеському санаторії «Люстдорф» місяць, починаючи з 15 травня, то ми там ще й навчалися п’ять днів по два уроки. Так я перейшла до 8 класу.

   Море побачила вперше і була вражена його безмежними просторами. Сподобалися екскурсії на кораблі й містом, найбільше – Потьомкінські сходи, звідки відкривається чудовий вид на море. Запам’яталися палаци, багато скульптур.

   Годували нас шість разів на день. Зранку проводились лікувальні процедури, ввечері ходили в кінозал, а на вихідних – дискотека. Знайшла багато друзів з Одеси, Києва, Миколаєва, Хмельницька, Волині, Харкова. Коли настав час від’їжджати, не хотіли розлучатися. Тепер по Інтернету спілкуємося.

   Дуже люблю співати, займаюся в Ічнянській школі мистецтв. У санаторії майже щовечора проводились різні конкурси, зокрема «Дитяче євробачення». У ньому брали участь десять дівчат старшого віку і п’ять – з молодшої групи. Я посіла перше місце серед старших.

 

Дмитро Дубіновський, 16 років, м. Ічня:

   29 червня я поїхав у дитячий оздоровчий табір «Сонячний промінь» в м. Очаків. Три дні дощило, то ми в корпусі грали в різні ігри, вечорами ходили на дискотеки. А тоді розпогодилось, і ми вдосталь накупалися. Годували нас по чотири рази, все було смачне, давали персики, банани, апельсини. Цікавими й пізнавальними були екскурсії в аквапарк, на Кінбурнську косу між Дніпровсько-Бузьким лиманом і Чорним морем, в Одеський порт, Миколаївський зоопарк.  Я на морі не вперше, раніше їздив із батьками. Загалом відпочинок мені сподобався, а дещо – й ні. Наприклад, не дозволяли нічого купувати ні в магазині, ні на пляжі. Хоча я розумію, що турбувалися про наше здоров’я. 21 день – це забагато, трохи набридло відпочивати. От 18 днів було б нормально. Поїхав би й наступного літа і друзям рекомендую.

 

 Олександр і Тарас Десятники, брати 11 і 14 років, с. Івангород:

   Азовське море – не глибоке, вода й пісок чисті.  Було тепло, але накупатися досхочу не дозволяли – по 10 хвилин уранці та ввечері, якщо вода тепла, або по 5 хвилин, якщо холодна. Одного дня був сильний шторм. Такі високі хвилі!

   Сподобалося все, крім того, що необхідно було дотримуватися режиму: ранкова зарядка, харчування за розкладом… Зате мама задоволена, що за нами був контроль, що ми загоріли і відпочили. Грали в теніс, футбол, ходили на дискотеку. Але минулого року в Карпатах сподобалось більше.

 

 Аня Сидоренко, с. Гмирянка, … років:

   Цього року я відпочивала на березі Азовського моря у чудовому дитячому таборі «Лазурна райдуга». Вже з перших хвилин мені сподобалася природа, а особливо надзвичайно красиві клумби з трояндами та безкрає тихе голубе море. В «Лазурці» було багато загонів. Я відпочивала у другому, який називався «Махаон». У загоні було 43 дітей та троє вожатих, які любили та підтримували своїх вихованців. Щодня ми йшли на пляж, купалися, загоряли. А коли погода була не дуже сонячна, ходили на караоке, в кінотеатр, на ліпку із солоного тіста, грали в ігри. Вивчали багато «кричалок», пісень про «Лазурку». Увечері для всіх загонів проводилися конкурси, олімпіади. Ми ставили кліпи, казки та співали, а потім всі разом ходили на дискотеку.

   Одним словом, там було весело, нам не було часу сумувати. І я ніколи не забуду ці прекрасні літні дні, проведені з друзями в таборі відпочинку.

Переглядів: 556 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук