"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 21 » оздоровлення
11:31
оздоровлення
Здорові діти – щасливе суспільство

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щорічно фінансує оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення.
Поточного року Фонд виділив 6,3 млн. грн. на часткове фінансування оздоровлення дітей, що на 0,6 млн. грн. більше фактичних витрат минулого року. З них – 1,9 млн. грн., у відповідності до рішення правління направлено на часткове фінансування оздоровлення дітей через обласні організації профспілок, а решта – 4,4 млн. – пропорційно районам та містам області з урахуванням фактичних витрат минулого року, кількості застрахованих осіб та дітей, досвіду і можливостей оздоровчої бази та бізнесу.
Минулого року за участю коштів Фонду оздоровлено 8,7 тисяч дітей на суму понад 5,7 млн. грн.
Структури Фонду не організовують оздоровчу кампанію дітей, а лише беруть участь у частковому фінансуванні вартості путівки, яка, до речі, з року в рік зростає. Тому граничні асигнування по частці Фонду складають 1/3 її вартості. Решту, 2/3 – мають сплачувати роботодавці, профспілки, спонсори та батьки.
Керівництво Фонду стурбоване тим, що окремі райони та міста, як і минулоріч, вже сьогодні, на етапі планування роботи, відмовляються від виділених Фондом коштів. Така позиція є неприпустимою, завдання міжрайонної виконавчої дирекції та її представників – переконати керівників районів зробити все можливе для використання у повному обсязі коштів Фонду, що беззаперечно сприятиме здешевленню вартості путівки, а відповідно і збільшенню загальної кількості оздоровлених дітей. Час для уточнення наших спільних планів є. Виконавча дирекція відділення має повноваження проводити у період оздоровчої кампанії перерозподіл між районами раніше виділених асигнувань на користь тих, які активно працюватимуть та будуть потребувати додаткових коштів.
За рішенням Правління Фонду, залишається норма при якій тривалість зміни не може бути меншою 14 днів, що позитивно вплине на збільшення кількості оздоровлених дітей. Граничні норми витрат на один день на харчування дитини збільшено до 37 грн. (було 35 грн.) на культурно-масові заходи та медичне обслуговування на рівні минулого року – 3 грн., сумарно – 40 гривень. При тривалості зміни 14 днів частка Фонду становитиме 560 грн. на дитину, 18 та 21 день відповідно – 720 та 840 грн.
За умови представлення організаторами оздоровлення дітей відповідного пакету документів, фінансування органами Фонду надаватиметься за 10 днів до початку зміни в повному обсязі розрахункової суми.
Особливими є вимоги до закладів оздоровлення із забезпечення належних умов перебування та відпочинку дітей, зокрема в частині їх розміщення, безпечного харчування, організації дозвілля та відпочинку. Комісія за участі представника Фонду повинна дати закладу спеціальний дозвіл з надання послуг оздоровлення дітей, а для цього дитячим закладам необхідно вже сьогодні серйозно готуватися.
Нині попит на оздоровлення дітей за межами області і, зокрема, на морі, зростає. Бо природно-кліматичні фактори позитивно впливають на здоров’я дитини. Вартість таких путівок значно перевищує вартість оздоровлення у місцевих закладах. Частка Фонду залишається незмінною – 40 грн. на день. Доплата роботодавців, профспілок та батьків значно зростає. Крім того, ще треба заплатити вартість дороги та супроводу, що призводить до зменшення кількості оздоровлених дітей.
Завдання нинішнього оздоровчого сезону – використати кошти Фонду у повному обсязі та оздоровити не менше 8,7 тисячі дітей. Враховуючи, що залишається актуальною тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, потрібне об’єднання зусиль держави, органів Фонду, громадськості у роботі, спрямованій на поліпшення їх оздоровлення. І це не тільки наше спільне завдання, а й обов’язок.

Сергій Петренко, директор Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції
Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
Переглядів: 533 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук