"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 4 » Оздоровча кампанія
15:10
Оздоровча кампанія
Хто на море? Шикуйсь!
Літо – пора оздоровлення. Тож організація оздоровлення та відпочинку дітей одне з найважливіших завдань на сьогодні. Про те, як проходить цьогорічна оздоровча кампанія, розмова із завідувачем сектору молоді та спорту РДА Людмилою Федірко.
– Людмило Іванівно, скількох дітей шкільного віку планується оздоровити і за які кошти?
– У районі – 3063 дитини шкільного віку. Протягом літньої оздоровчої кампанії 2013 року планується забезпечити відпочинковими та оздоровчими послугами 1980 дітей. Для цього заплановано використати 887 тис. грн.: 280 тис. грн. – з місцевого бюджету, 157 тис. грн. – кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, 450 тис. грн. – залучені кошти організацій, підприємств, установ.
Надання відпочинкових послуг, як і в попередні роки, забезпечувалося за рахунок таборів із денним перебуванням, які діяли на базі навчальних закладів району. З місцевого бюджету було виділено 280 тис. грн. Діяли двадцять п’ять таборів, де відпочили 1093 дитини.
– Які діти мають першочергове право на оздоровлення?
– Відповідно до законодавства України за рахунок бюджетних коштів у першочерговому порядку оздоровленням та відпочинком забезпечуються діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди, діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, з багатодітних та малозабезпечених сімей, обдаровані й талановиті діти.
– Попереду ще два літні місяці. Які пропозиції щодо оздоровчих послуг є на сьогодні?
– Діти мають можливість оздоровитися як на території Чернігівської області, так і за її межами. За путівками, наданими Департаментом сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації, у таборі «Електронік» Чернігівської області у червні цього року набиралися здоров’я п’ять дітей. У липні заплановано оздоровити ще п’ять дітей у дитячому закладі «Дивосвіт» смт Седнів Чернігівської області. У «Космосі» Миколаївської області засмагали шість дітей, у липні туди збираються ще троє. У «Сперанца» Одеської області – шість дітей. Двоє їздили в УДЦ «Молода гвардія». А п’ятнадцять юних ічнянців за кошти Дитячого фонду побували в італійських та іспанських сім’ях. На сьогодні тридцять дітей нашого району відпочивають у дитячих оздоровчих закладах Закарпатської області «Верховина» та «Трембіта», двадцять вісім – у «Сонячному промені» Миколаївської області, троє – в менському «Остречі». Незабаром майже п’ятдесят діток поїдуть у «Ольвію» Миколаївської області.
– Людмило Іванівно, можливо, батьки думають, що відправити дитину на море чи в Закарпаття – це непосильні витрати? Поясніть, будь ласка, хто допоможе відшкодувати значну частину коштів?
– Частину вартості путівки, а саме сорок дві гривні за день перебування дитини в закладі, відшкодовує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. 50 і більше відсотків вартості путівки відшкодовує підприємство, де працюють батьки чи один із них. Слід відзначити керівників ПрАТ «Нива-плюс», ПрАТ «Кремінь», СТОВ «Рожнівка-Агро», ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», які вже надали фінансову допомогу батькам для оздоровлення дітей. Досягнута домовленість щодо відшкодування частини коштів з керівниками підприємств, які входять до складу ТОВ «Росток-Холдинг», з керівниками СТОВ «Інтер», СТОВ «Іржавецьке», ПП «Гмирянське», ПСП «Фортуна». Батькам необхідно лише звернутися безпосередньо до адміністрації підприємства, де вони працюють, щоб забезпечити належний відпочинок своїх дітей.
Хочу також наголосити, що вперше Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності закуплені путівки для соціально незахищених категорій населення. Для отримання зазначених путівок батькам слід звернутися до голів комісій із соціального страхування, створених на підприємствах, в установах, організаціях, за місцем їх працевлаштування.
– Куди звертатися батькам за роз’ясненнями?
– За детальною інформацією просимо звертатися до відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за тел. 2-19-37 або до сектору молоді та спорту райдержадміністрації за тел. 2-14-94.
Розмову вела Наталія Черненко
Переглядів: 543 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук