"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Особливості надання додаткової оплачуваної відпустки учасникам бойових дій та інвалідам війни
09:16
Особливості надання додаткової оплачуваної відпустки учасникам бойових дій та інвалідам війни
Як повідомляє обласне управління Держпраці, учасникам бойових дій, інвалідам війни надається додаткова відпустка із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.
Підставою для надання додаткової відпустки для учасника бойових дій чи інваліда війни є пред’явлення відповідного посвідчення із відповідною заявою працівника.
Така відпустка не належить до категорії щорічних, а також її тривалість не залежить від стажу роботи та надається під час підтвердження статусу учасника бойових дій чи інваліда війни.
Додаткова відпустка учасникам бойових дій та інвалідам війни надається понад щорічну основну та додаткові відпустки. Відповідно дні цієї відпустки не враховуються під час порівняння з установленою граничною тривалістю відпустки – 59 (69) календарні дні на рік; з урахуванням святкових та неробочих днів, визначених ст. 73 КЗпП. Тобто вони оплачуються та включаються в загальну тривалість відпустки, а не подовжують її; повної тривалості з розрахунку на календарний рік незалежно від кількості фактично відпрацьованого часу в році.
Додаткову відпустку для учасників бойових дій та інвалідів війни не можна перенести на інший період або подовжити у разі хвороби працівника; перенести на наступний календарний рік; поділити на частини; замінити грошовою компенсацією.
Також не допускається відкликання працівника з такої відпустки.
У разі звільнення працівника, який має право на зазначену відпустку, грошова компенсація за дні невикористаної відпустки не виплачується.

Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 368 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук