"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 3 » Ортопедичні устілки можна отримати безкоштовно
08:47
Ортопедичні устілки можна отримати безкоштовно
Під час медичних оглядів лікарі-ортопеди діагностують патологію стопи у школярів. Одним із методів лікуванням цього захворювання є носінням ортезів, тобто спеціально підібраних устілок. Діти віком до 18 років мають право на безоплатне забезпечення такими протезно-ортопедичними виробами. Варто лише звернутися в управління соціального захисту населення Ічнянської РДА, розповідає заступник начальника Інна Швидченко:
– Для взяття на облік дітей віком до 18 років необхідно подати до управління заяву, висновок лікарсько-консультативної комісії, копії паспорта або свідоцтва про народження (для дітей віком до 16 років), копії паспорта та ідентифікаційного номера одного з батьків, опікуна, довідку про склад сім’ї.
Орган соціального захисту населення інформує громадян про підприємства, до яких вони можуть звернутися з питань забезпечення засобами реабілітації.
Право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації також мають особи з інвалідністю, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ і державної пожежної охорони, особи похилого віку, жінки після мастектомії, постраждалі внаслідок антитерористичної операції та з вродженим вадами молочних залоз. Це протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття; спеціальні засоби для самообслуговування та догляду; засоби для пересування; допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому; меблі та оснащення; спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.
За більш детальною інформацією звертайтесь до управління соцзахисту, кабінет № 5, тел. 2-19-86.
Записала Світлана Цюпка
Переглядів: 804 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук