"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 26 » Організуйте для першачків правильний режим дня
11:44
Організуйте для першачків правильний режим дня
Робоче місце.
Стілець повинен мати спинку, на якій в області поперека – спеціальний валик, що не дає м’язам перенапружуватися. Ступні дитини повинні упиратися в підлогу так, щоб кут між стегном і гомілкою був прямий. Глибина стільниці повинна бути 60-80 см, ширина – 120-160 см. Для підручників потрібно придбати спеціальну підставку та поставити її на відстані витягнутої руки від очей. Якщо книжкка буде лежати збоку від маленького учня, часті нахили голови перевантажать шийний відділ і спровокують головні болі.
Відстань між очима дитини і робочою поверхнею 30-35 см. З лівого боку обов'язково повинен стояти світильник – крім основного освітлення. Пам’ятайте, що світильники з люмінесцентним освітленням можна використовувати тільки з 12 років – вони дуже стомлюють очі, тому краще користуватися звичайними ламповими.
Правильне харчування обов’язкове
Сніданок дуже необхідний. Приготуйте теплу їжу: кашу, омлет, запіканку, сирники. Як перекус у школі давайте дитині з собою галетне печиво і яблуко.
Проводжайте дитину теплими словами та бажайте гарного дня
Не прощайтеся з дитиною фразами: «дивись не балуйся», «веди себе добре», «щоб сьогодні не було зауважень», «якщо ти зробиш, то ...» і т.д. Побажайте краще удачі та підбадьорте.
Стежте за зором дитини
Включіть у раціон чорні ягоди, риб'ячий жир, печінку, морквяний сік з оливковою олією – вони багаті вітаміном А, який покращує зір, знімає втому з очей.
Під час виконання домашніх завдань стежте, щоб малюк робив очну гімнастику: нехай стане біля вікна, зосередиться на будь-якому предметі і рахує до десяти.
Домашні завдання – найважчого
Попри рекомендації міносвіти відмінити первачкам домашні завдання, вчителі все ж діють за звичною методикою і домашні завдання задають. Оптимальний час для їх підготовки – 15-16 години. Варто починати з найважчого. Тривалість безперервного читання не повинна перевищувати вісім хвилин, а оптимальна тривалість безперервного письма – дві хвилини. Крім цього, через кожні півгодини занять потрібно робити п’ятихвилинну гімнастику для рук.
Спати треба і вдень, і вночі
Сон першокласника становить 11-12 годин на добу, при цьому шестирічкам необхідний одно-двогодинний денний сон. Не забувайте провітрювати кімнату перед сном.
Частіше хваліть
Спілкуйтеся зі своїм першокласником, уважно слухайте його розповіді про школу, обговорюйте всі події, що відбуваються в його житті. Частіше хваліть малюка, він потребує вашої підтримки. Заохочуйте кожне маленьке і велике досягнення: справа в тому, що особливо у віці 6-7 років діти орієнтовані на реакцію дорослих.
Не перевантажуйте портфель
Щоб не було поганої постави та сколіозу стежте, аби шкільний портфель вашої дитини не був перевантажений.

Інна Савченко, психолог ЗОШ №1
Переглядів: 383 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук