"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Олені Сюгай присвоєно звання Матері-героїні
16:36
Олені Сюгай присвоєно звання Матері-героїні

Олена Сюгай – багатодітна мама, яка разом із чоловіком виховала шістьох дітей та має десять онуків. Її велика родина переїхала із Закарпаття до Ступаківки двадцять років тому на чоловікову батьківщину, коли після повені залишилася без житла.
3 грудня 2015 року Указом Президента України Олені Василівні присвоєно звання «Мати-героїня». 18 лютого в. о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар та голова районної ради Григорій Герасименко в урочистій обстановці вручили Олені Сюгай нагрудний знак та посвідчення до почесного звання «Мати-героїня». А на згадку про подію подарували комплект постільної білизни.
Багатодітна мама вдячна за увагу держави, однак героїнею себе не вважає.
– На Закарпатті багатодітні родини – це норма, – каже жінка. – Виховувати дітей було не важко, щоправда, доводилося тяжко працювати на землі, щоб забезпечити сім’ю харчами. Поки був колгосп, працювала ланковою, чоловіку ж доводилося їздити по сезонних заробітках, щоб усі шість дітей були одягнуті й нагодовані. Виховали їх дружніми, готовими прийти на допомогу одне одному. Велика і дружня родина – то найбільше щастя.
Андрій Грудницький
На фото автора: Олена Сюгай із донькою Марією
Переглядів: 373 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук