"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 27 » Олена Тарасенко – найстарша жителька району
14:44
Олена Тарасенко – найстарша жителька району

Далеко не кожному відміряно прожити довгий вік. Олені Тарасенко з Ічні Господь подарував соту весну. Цей поважний ювілей у родинному колівідзначила довгожителька 26 травня.
. Народилася ювілярка у багатодітній селянській родині в селі Сваричівці. Крім неї у сім’ї було ще шестеро дітей. Жили бідно, голодно. Але справжні життєві злигодні настали, коли від тифуодне за одним померли батьки.
СиротоюОлена зосталася у дванадцять років. Неграмотна дівчина так і не пішла у школу,тож і по сьогодні не вміє ні писати, ні читати. А пішла по наймах.. Доглядала дитину у родині, що жила на хуторі. За це раз на день наймичку годували. Бувало, щось і додому принесе.
– Старша сестра накришить хліба у миску, додасть трохи олії та води – оце і їли. Отак і жили, – пригадує ті часи бабуся.
Коли із Сваричівки переїхала в Ічню, бабуся не пам’ятає. Давно це було.До початку Другої світової у місті рудиласяназаможних господарів, у них і війнупережила. Згодом вийшла заміж, народила доньку Тетяну. Але коли дівчинці виповнився рік, чоловік помер.Вдруге вийшла заміж через шість років.
Олена Іванівна довго працювала в колгоспній ланці.З ранку й до вечора на поліаотримували по20 копійок удень. Малі заробітки змушували шукати ще десь підробіток. Томущепо людях куховарила: кому на весілля, кому на похорон чи на проводи в армію.
– Мабуть, всю Ічню обійшла, – додає донька Тетяна, – мама дуже смачно готувала. І заразнамагається допомогти по господарству. І картоплю може почистити, і суп зварити, коли ми з чоловіком на городі. А ще квасолю перебере, каченят догляне.
Обличчя жінки, густо помережене відбитками років, випромінює лагідність, доброту, мудрість. Попри свій вік, бабуся не скаржиться на хвороби, дякує Богу та родині за те, що має спокійну, доглянуту старість. Про неї дбають її донька Тетяна Олексіївна та зять Віталій Юрійович. Олена Іванівна має люблячого онука – Дмитра, який мешкає в столиці та навідує своїх рідних – батьків і бабусю. Обов’язково приїхав з дружиною на її століття.
Тож нехай продовжує радіти життю у теплому родинному колі ця жінка- трудівниця., і хай Бог ще примножує її літа при здоров’ї.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 432 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук