"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 3 » Олена Бородій плете гачком неповторні персонажі
15:39
Олена Бородій плете гачком неповторні персонажі

Олена Бородій із Южного гачком або спицями робить м’які іграшки. Техніка плетіння зветься амігурумі. З ним вона ознайомилася в Інтернеті, на сайті майстринь. Більшість виробів залишаються у місцевому дитсадку, де Олена Володимирівна працює завідувачкою.
Олена завжди цінувала ручну роботу, бо вона дає можливість створити індивідуальні роботи. Перший свій виріб крокодила–сплела років одинадцять тому, тоді ще була вихователем. А близько трьох років тому потяг до колишнього захоплення пробудився з такою силою, що відтоді кожну вільну хвилину жінка присвячує створенню своїх персонажів. У дитячому садку амігурумі заставлена ціла шафа . Тут ляльки та звірята, дуже симпатичні, яскраві. .
Діти із задоволенням граються ляльками, поросям, курчам, вовком, які сплела для них Олена Володимирівна. Вихователі використовують їх під час занять: в гості до дітлахів приходять дід Федір та баба Параска, Іванко та Марічка. Для інсценізації казок є й пальчиковий театр – теж творіння майстрині. Маки, обереги, серветки, лілії у вазі прикрашають кімнати закладу, –. дюймовочка з жабеням – контору місцевого сільгосппідприємства, є вироби Олени Бородій і у сільській бібліотеці.
Вивчити техніку в’язання амігурумі неважко, говорить майстриня, проте потребує неабиякого терпіння. Деякі ідеї придумую сама, щось знаходжу в Інтернеті , до речі, там же обмінюємося іграшками з іншими учасниками. А ще на форумі створила власну галерею,де виставляю роботи. Подобаються Оленині творіння і чоловіку та сину . Плести вони не вміють, а порадами підказують, які потім дружина втілює в креативних амігурумчиків.
– Створювати в’язану іграшку – це велике задоволення. Спочатку ти віддаєш свою любов і позитивні емоції ляльці, а потім вона випромінює їх навколишнім. Кругообіг радості! Це те, чого нашому життю так бракує. А творити для дітей або в подарунок – просто чудово! – переконана Олена Бородій.
Світлана Цюпка

Амігурумі – японське мистецтво в’язання на спицях або гачком невеликих м’яких іграшок. Використовуються вироби як для гри, так і в якості елементів декору.
Переглядів: 458 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук