"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » Олександру Литвиненку продовжили арешт до 9 квітня
14:52
Олександру Литвиненку продовжили арешт до 9 квітня
15 лютого майора Олександра Литвиненка переведено зі Старобільського слідчого ізолятора, що на Луганщині, до Київської гарнізонної гауптвахти. Військова прокуратура інкримінує йому службову недбалість під час несення служби на складах боєприпасів у Сватові. 24 лютого Печерський районний суд Києва залишив Олександра під вартою до 9 квітня.
– Це рішення є завідомо незаконним, – заявив його адвокат Микола Бірюк. – Військова прокуратура не надає доказів щодо наявності ризиків тримання Олександра Литвиненка під вартою. Тому слідчий суддя Володимир Карабань зобов’язаний був відмовити у продовженні строку тримання під вартою мого підзахисного. Має бути обґрунтована підозра в тому, що він причетний до якихось правопорушень.
За словами Миколи Бірюка, такі рішення слідчих суддів та дії військової прокуратури ставлять під сумнів об’єктивність та законність кримінального провадження.
29 лютого захист подав скаргу до Апеляційного суду м. Києва на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва про продовження строків тримання під вартою Олександра Литвиненка. Адвокат вкотре зазначив, що його підзахисний не переховується від слідства, навпаки має намір довести свою невинуватість у суді. Допитані свідки вину або підозру Литвиненка не підтверджують.
До речі, 29 січня у залі суду Олександр Литвиненко звернувся до Президента Головного командувача ЗСУ Петра Порошенка з проханням розібратися у його справі та призначити незалежну комісію щодо розслідування вибухів на складах у Сватові Луганської області.
– Я не винний у тому злочині, який мені інкримінує військова прокуратура. Всі докази і свідчення, які надаю я та надають мої підлеглі і свідки, військова прокуратура не бере до уваги. Прошу вас розібратися в цьому. Я 26 років прослужив у Збройних силах України. Я хочу не сидіти за гратами, а бути корисним для нашої держави і зі зброєю в руках захищати її цілісність, – наголосив у своєму зверненні Олександр Литвиненко.

На підтримку Олександра Литвиненка голова громадської організації «Активіст Ічнянщини» Ігор Денисенко на сторінці у Фейсбуці 25 лютого написав: «…Авакови і Матіоси по телебаченню вішають нам лапшу на вуха, а чесний бойовий козак за гратами, вимушений просити справедливості, щоб провели чесне розслідування. Гадаю, саме ті паркетні генерали мають відповісти за те, що розмістили склади у межах населеного пункту (адже затверджував дислокацію явно не Литвиненко), бо в межах міста набагато легше підібратись до об’єкта... А щоб прикрити власну дупу, вирішили перенаправити прокурорів на простого українця, який вимушений віддуватись за них. Вважаю, що ми маємо привернути громадськість до несправедливості, доки не пізно... Треба витягувати мужика з-за грат, доки не пізно. ГО «Активіст Ічнянщини» готова підключитись та звертатись в усі інстанції. Решта активістів – приєднуйтеся, адже українці не мають «кидати» своїх. Я гадаю, що народ не дасть несправедливому правосуддю «торжествувати»...

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 459 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук