"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 4 » Олександр Шкуліпа тяжко поранений
14:37
Олександр Шкуліпа тяжко поранений

У новорічну ніч, коли ми проголошували святкові тости за мир і спокій в Україні, 21-річний контрактник Олександр Шкуліпа з Івангорода отримав тяжке поранення в голову. Він в АТО другий рік – на плацдармі у районі Попасної Луганської області. Вдома на хлопця чекають онкохворий батько, мама, дві сестри – старша та найменшенька чотирирічна і троє менших братів-школярів. Але їх Сашко повернеться не скоро…

Жахливу звістку Людмила та Олександр Шкуліпи отримали у ніч на 1 січня. Син отримав відкриту черепно-мозкову травму з проникненням під час бою з ворожою диверсійно-розвідувальною групою, яка намагалася захопити позицію поблизу Новоолександрівки. Слава Богу, залишився живий.
Сашка транспортували до Харківського військового госпіталю. Нейрохірурги дістали осколки та вставили імплантат замість роздробленої лобової частини черепа.
Прийшовши до тями, хлопець подзвонив найстаршій сестрі Юлії, щоб не хвилювати маму. Вона й звернулася за допомогою до волонтерки Тетяни Дорошенко.
Того ж дня, близько восьмої вечора, у госпіталі вже були мама та сестра.
Їх терміново привезли волонтери Євген Зінич, Олег Куриленко й Тетяна Дорошенко. Люди доброї волі, відклавши всі свої святкові клопоти, повезли до хлопця рідних.
Через ураження головного мозку руки хлопця не слухаються, терпнуть, ноги зводять судоми. Лікарі прогнозів не дають, але говорять, що народився «в сорочці» і найстрашніше вже позаду. Зараз хлопець у критично-стабільному стані. Попереду – довгий час складної реабілітації.
Юнака лікують за державні кошти. А в родини навіть немає грошей, щоб до нього поїхати, бо витрати йдуть на лікування тяжко хворого батька.
Третього січня Людмила Григорівна приїхала з госпіталю, щоб відвезти чоловіка в обласну лікарню – і знову поїде до сина. Адже там йому потрібна моральна підтримка найріднішої людини.

Сашку Шкуліпі та його родині потрібна наша допомога. Звертайтеся до Тетяни Дорошенко за тел.: 095-602-85-81, 068-092-80-94.

Світлана Цюпка
Фото із соціальних мереж
Переглядів: 651 | Додав: lora | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук