"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 6 » Олександр Квіташвілі: на наступний рік вакцин буде достатньо
14:32
Олександр Квіташвілі: на наступний рік вакцин буде достатньо
Перебуваючи у Чернігові 30 жовтня, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі зустрівся з представниками засобів масової інформації.
Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, говорили в основному про імунізацію населення. Адже саме з цього приводу Олександр Квіташвілі прибув до обласного центру. На прес-конференції в ОДА міністр зазначив, що задоволений тим, як триває в області додаткова вакцинація дітей проти поліомієліту.

– Я особисто переконався, що перший етап імунізації дітей у Чернігові проходить правильно. Чернігівщина може бути гарним прикладом для інших областей,– відзначив він.
Міністр акцентував увагу, що така додаткова вакцинація є реагуванням на два випадки захворювання дітей на поліомієліт в Україні. Також він зазначив, що ця кампанія з імунізації має показати, як у подальшому міністерству будувати роботу щодо системної вакцинації населення. На сьогодні є попередня домовленість з ЮНІСЕФ щодо закупівлі вакцини проти різних видів захворювань у достатній кількості.
Хвилювало журналістів і питання щодо необхідності проведення щеплення населення від сказу. Олександр Квіташвілі запевнив, що на наступний рік міністерство запланує замовлення та закупівлю таких вакцин. А не закуповували їх тому, що в останні роки від областей не надходили такі заявки.
На думку міністра, для всіх громадян безоплатними обов’язково мають бути базові медичні послуги (зокрема, вакцинація, первинна та швидка допомога). А далі слід застосовувати диференційований підхід стосовно впровадження платних послуг у медицині, обов’язково — з урахуванням фінансової спроможності кожного окремого громадянина.
Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 529 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук