"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Оксана Захарова мріє організувати в Ічні бал
09:23
Оксана Захарова мріє організувати в Ічні бал

Оксана Захарова займає особливе місце серед людей, якими може пишатися земля ічнянська. Це єдина уродженка м. Ічні – професор Московського державного університету ім. М. В. Ломоносова. У 36 років стала доктором історичних наук. Академік Міжнародної Академії інформатизації ( в генеральному статусі ООН з 1995 року), лауреат Національної премії Росії в галузі розвитку протоколу та етикету 2011 року, член бального комітету « Віденський бал», автор близько тридцяти монографій в галузі історії.
Оксана Юріївна народилася в м. Ічні 13 липня 1965 року у прогресивній інтелігентній родині. Її дідусь Аксьоненко Василь Кіндратович – перший директор ічнянського кінотеатру, учасник Другої світової війни, дійшов до Берліну. Бабуся Наталя Андріївна – знаменита майстриня, їй було достатньо поглянути на фігуру замовниці, щоб без викройки, пошити чудову сукню за останньою модою. Дуже шанувала книги, особливо твори Шевченка та Толстого. Вона з задоволенням спостерігала, як її онука приносила стоси книг з дитячої бібліотеки, які жадібно читала.
Мама, Марія Василівна, закінчила Ічнянську середню школу №1 зі срібною медаллю. Як відмінниця московського університету була направлена в міжнародний піонерський табір « Артек». Там же працював і майбутній батько, Юрій Михайлович Захаров, постановник артеківських церемоніалів, талановитий аквареліст, від нього донька успадкувала любов до живопису. Так доля звела два талановиті серця. Одружилися. В Ічні Марія Василівна народила дочку Оксану і повернулась з нею до «Артеку».
Перша зустріч зі знаменитою землячкою відбулася декілька років тому у читальному залі бібліотеки ім. С. Васильченка. Тоді ж придбав кілька її книг. Історичні дослідження стосуються представників родини Воронцових, державних та військових церемоніалів. Пише вона багато і талановито. Їй пощастило спілкуватися і подружитися з багатьма відомими людьми, зокрема з представниками аристократичних родин Шеремет’євих, Трубецьких, Бобринських. Після проведення в Петербурзі благодійного балу «Війна і мир» під патронажем графа Толстого на користь хворих дітей, Оксану Захарову стали називати «танцюючим професором». Вона може поставити чимало історичних танців: полонез, падеграс, падекатр і, звичайно ж, вальс. Мріє організувати в Ічні справжній бал.
Молода професор чудовий співбесідник, дуже проста у спілкуванні. Дізнавшись про історико- краєзнавче товариство « Ічнянщина» Оксана Юріївна вступила до його складу і пообіцяла сприяти в його роботі.
Микола Терещенко, член національної спілки краєзнавців
Переглядів: 614 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук