"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 5 » Оксана Андріанова: «Хочу, щоб місто набувало європейських рис»
10:13
Оксана Андріанова: «Хочу, щоб місто набувало європейських рис»

Минув рік з часу місцевих виборів. Тоді вперше за історію Ічні місто очолила жінка – Оксана Андріанова, юрист за освітою. Що ж їй за цей час вдалося зробити?
– Оксано Юріївно, рік тому ви обіцяли взятися за реставрацію доріг, освітлення та водогонів. Що із запланованого встигли зробити?
– Усе, що в місті робиться – це командна робота міської ради, депутатів та комунальних підприємств, які в нас добре працюють.За минулий рік ми виконали значний обсяг робіт із запланованого. Крім того, щодня вирішуємо все нові завдання, як покращити життя громади.
Упродовж 2-3 тижнів має завершитися освітлення 800 метрів вулиці Хвойної у Дружбі. В Ічні постійно проводиться ремонт вуличного освітлення. Значний обсяг робіт виконано з ліквідації аварійних дерев, які несли небезпеку для містян та електроліній.
Цього року почала діяти програма «Власний дім», за якою двоє сімей вже отримали в кредит по 100 тисяч гривень на ремонт та придбання житла. Ще дві родини уклали кредитний договір і невдовзі придбають житло.
В Ічні пустують десятки нічийних будинків, придатних для проживання. Тож затвердили програму, згідно з якою безгосподарське житло надаватимемо у власність тим, хто його потребує. Таких людей на загальній черзі 193 та 78 – на пільговій.
– Нові придбання цього року були?
– Для комунгоспу придбали новий грейдер та відремонтували старий. Для садочків №5 та №2 придбали чотири газові плити, в №1 закупили 48 ліжок, вже виготовляється 15 ліжечок для другого садочка. У найближчий місяць має завершитись реконструкція частини приміщення ДНЗ №2.
– Щороку міська рада перекидає кошти із міського бюджету у районний. Це взаємодопомога?
– Звичайно ми б знайшли куди їх використати, але допомагаємо закривати борги бюджетній сфері. Зокрема, 200 тисяч гривень із міського бюджету надали відділу освіти для погашення боргу за енергоносії, 200 тисяч – для харчування дітей 1-4 класів, 350 тисяч – на зарплату медикам. Також з 1 січня цього року діє програма безкоштовного харчування дітей учасників АТО. У листопаді до неї додали також дитсадок «Антошка» смт Дружба, який знаходиться на утриманні Міністерства оборони. Хоча в останньому програма запрацювала й пізно, батьківська плата однак буде компенсована за весь цей рік після здачі ними повного пакету документів.
– Основним джерелом фінансування всіх проектів є кошти від місцевих податків і зборів. Ефективна влада постійно шукає нові джерела наповнення бюджету. Ви такі знайшли?
– Так. У березні цього року нарешті прийняли новий розмір нормативно-грошової оцінки землі, який розпочне діяти з 1 січня 2017 року. Це дозволить додатково залучити 8-10 мільйонів.
Окрім того велику допомогу у благоустрої міста надають обласні депутати Віктор Кияновський та Юрій Болоховець, керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар, керівник «Агро-Трейдеру» Олександр Веретенник, депутати міської ради Андрій Данько, Сергій Костюк та багато інших.
– Чи залучає міська рада інвесторів?
– На жаль, зовнішні інвестори поки не проявляли до нас інтерес. Усі інвестиції в економіку міста надають місцеві підприємства. Надіюся взимку буде трохи менше роботи з благоустроєм і знайдеться час зайнятися пошуком зацікавлених інвесторів.
Як просуваються справи у створенні Ічнянської об’єднаної громади?
– Уже розроблено етапи проведення об’єднання та порядок проведення громадських обговорень. Це питання буде додатково розглядатися на позачерговій сесії у грудні. Процес плануємо розпочати з 2017 року. Об’єднатися запропонуємо всім сільським радам, і Парафіївській об’єднаній громаді також. Як країна має бути єдиною, так і район має зберегтися в межах однієї громади.
– Плануєте висувати свою кандидатуру на посаду голови об’єднаної територіальної громади?
– До завершення процесу об’єднання про це рано говорити.
– Які ваші подальші плани?
– Сподіваюся, наступного року вдасться розпочати реконструкцію вулиці Героїв Майдану, проектно-кошторисна документація вже готова. За бюджетні та спонсорські кошти там планується замінити всі стовпи, встановити енергоефективні світильники, реконструювати тротуари, покласти бордюри, заасфальтувати дорогу. Маю надію, що розпочнемо вже навесні. Заплановано продовжити реконструкцію решти приміщень дитсадка №2. . Хочемо придбати екскаватор для водоканалу та техніку для комунгоспу.
Ще хочеться встановити «дерево кохання», адже потрібно не лише вирішувати злободенні питання, а й радіти життю. Змонтувати скульптуру плануємо поблизу РАЦСу, думаю, молодятам це сподобається. Біля автостанції, пошти та колишньої ДАІ робитимемо зелені зони. Біля пошти хотілося б встановити великий годинник. Ось такі плани.
Андрій Грудницький

Будівництво водогонів
Спільними зусиллями замінили водогін на вулиці Нікольської, біля дитсадка №2, виготовили документацію на заміну водогону на перехресті вулиць Б. Хмельницького та Лісової та замінили аварійну ділянку водогону на Максиміхіна, тривають роботи на Журавлиній, закільцьовано водогони на вулицях Солдатської Слави, Швидченка, Франка. На завершальній стадії реконструкція біоставків на очисних спорудах.
У наступному році будемо залучати державні кошти на заміну чотирьох кілометрів водогону на вулиці Хмельницького


Ремонт доріг
Значні кошти вкладені в ремонт дорожнього покриття на вулицях Піщаній, Лісовій, Швидченка, Г.Коваля, Травневій, Чумака, Воскресінській, Чернігівській, площі Шевченка.
У наступному році буде здійснюватись ремонт та грейдерування доріг, зокрема вулиць Г.Коваля, Травневій, 8 Березня, Набережній, Коцюбинського, Бунівці, асфальтування Б. Хмельницького.
Переглядів: 531 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук