"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Серпень » 19 » Ой, у полі жито все дощем полито
09:30
Ой, у полі жито все дощем полито

Вислів «у природи немає поганої погоди» не завжди себе оправдовує. Це, зокрема, стосується збору врожаю, бо примхи погоди вносять корективи у врожайність і жнивувати на повну потужність не дозволяють опади. Дощі, які через день поливають зерно на полях аж ніяк не сприяють якнайшвидшому обмолоту ранніх зернових та перешкоджають аграріям зібрати врожай. А тим часом, зерно потроху чорніє на стеблі і висипається на землю.
Згідно оперативних даних управління агропромислового розвитку станом на 16 серпня ранніх зернових залишилося незібраними чотири тисячі гектар, зокрема озимої пшениці – 1,7 тис. га, жита – 230 га, ярої пшениці – 800 га, ячменю – 300 га, вівса – 1,4 тис. га.Тривожить і той факт, що найбільші незібрані площі мають: ДП «Нафком-Агро» – 1100 га озимої пшениці, СТОВ «Колос» – 345 га пшениці ярої та ПОСП «Жадьківське» – 300 га вівса. У решти господарств лишилися незібраними незначні площі в межах 20-50 гектарів. Загалом, всі агрономічні строки зі збирання зернових культур затягнуті. Поки що підраховуються втрати, котрі зазнали внаслідок складних погодних умов деякі господарства.
Нагадаю, що з 4 і до 16 липня аграрії обмолотили збіжжя на 2130-и гектарах, тобто, в районі за день молотили лише 177 гектарів. За таких темпів збирання, дощової погоди та недостатньої кількості техніки жнива ранніх зернових завершиться не раніше вересня.
Паралельно збору врожаю у районі триває й заготівля кормів для тваринництва та розпочалася посівна кампанія. Зокрема, аграрії району займаються посівом озимого ріпаку, площі якого вже займають 300 гектарів.
Андрій Грудницький
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 689 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук