"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Серпень » 11 » Ой, кум та кума – та й пісня отака
17:28
Ой, кум та кума – та й пісня отака

У гостинній Бурімці стартував перший районний фестиваль сімейно-родинних колективів «Заспівай, родино!»

У районі знову вирішили відродити із забуття  народну пісню і зібрати воєдино її виконавців з усіх куточків нашого мальовничого краю. Причому наголос робиться саме на родинній творчості. Минулої суботи на гостинну Бурімську землю з’їхалися учасники з Монастирища, Хаєнок, Бережівки, Дорогинки та Іржавця, Ічні, Крупичполя, учасники від територіальної Парафіївської громади (сімейно- родинний колектив з Южного). На знак початку начальник відділу культури та туризму Ірина Пелешук  вручила сільському голові Юрію Ільченку сімейний оберіг та символ фестивалю – скрипковий ключ.

Розпочали свято корифеї  серед сімейно-родинних колективів – родина Ковальовських із Монастирища. Адже саме там у 1978 році з ініціативи Марії Науменко та Миколи Ковальовського був створений сімейно-родинний колектив, який і започаткував створення співочих родин в районі.

Естафету перейняли рідні сестри з Хаєнок Надія Котко та Віра Глущенко з піснею «Під ставок, де закохані верби».

Два молоді талановиті ічнянські кума Ігор Швець та Андрій Копил вразили проникливою піснею «Яблуня цвіте».

Залучає до співу свою родину Парасковія Тарасенко, мати воїна АТО, якій нещодавно була вручена медаль за гідність і патріотизм. На фестивалі Парасковія Василівна виступала разом з дочкою Оксаною.

Зачарували своїм  виступом талановите подружжя Олександра та Ольги Сироти з Іржавця: вона –  голосом, він – віртуозною грою на баяні. А тріо у складі Ольги Сирот и, Майї Киричок та Ольги Шило, як завжди, дивує свіжістю голосів та 

Запальними піснями вітали дорогинці: сімейний дует Лілії та Олексія Заїк, а також дует Оксани Удовик та її двоюрідної сестри Людмили Шадури.

Бережівку представляв сімейно-родинний колектив Надії Геращенко та Галини Ігнатенко.

Колектив сільського будинку культури  під керівництвом Михайла Школьного та дует Надії Скляр і Валентини Удовик відстояли честь Крупичполя.

Публіку розважала королева гумору Ганна Саченко (село Хаєнки).

Учасники  свята отримали подяки та подарунки.   Фестиваль відбувся за фінансової підтримки обласного депутата  Віктора Кияновського та керівника СТОВ «Інтер» Михайла Бондаря. Слова подяки звучали на адресу сільського голови  Юрія Ільченка та  директора сільського будинку культури Людмили Шило, на плечі яких лягли організаційні питання. А на закінчення свята учасники й глядачі спробували запашний коровай. Та під гучні вигуки випустили у небо яскраві кульки, щоб так же високо підносилася й українська пісня, і нехай вона усіх нас єднає в єдиному бажанні жити у мирній, квітучій Україні.

Наталія Івахно, студентка ІV курсу Ніжинського  педуніверситету

Переглядів: 679 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук