"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 23 » Одну яму заліпили глиною, три - заасфальтували. А решту - навіть не засипали щебенем
12:13
Одну яму заліпили глиною, три - заасфальтували. А решту - навіть не засипали щебенем
Не можу не відреагувати на статтю «Півмільйона вистачило на все», що вийшла у минулому номері газети щодо розподілу коштів сільської ради.
Мене як депутата районної ради та жителя Заудайки турбує доля цього населеного пункту. Громада обурена. І як тут не обурюватися? Адже сільський голова Валерій Котко у статті розповів про зроблений ремонт дороги. Але насправді це зовсім не так. Дорога на вулиці Центральній відремонтована частково: одну яму заліпили глиною, три - заасфальтували. А решту ям, яких просто не перелічити, навіть не засипали щебенем. Навесні сфотографуємо, щоб мешканці району побачили, який у нас «поточний ремонт».
Цього року Ічнянський національний природний парк перерахував у сільський бюджет 800 тис. грн., з них використано 197 тис. грн., а трохи більше 600 тис. грн. перейшли на 2017-й. До того ж наступного року нацпарк запланував перерахувати ще 800 тис. грн. Арифметика проста: на рахунку сільської ради буде понад 1 млн. 400 тис. грн. Цих грошей повністю вистачить на ремонт дороги на вул. Центральній та на будівництво шляху від Берегової до в’їзду на Монастирище. Сподіваюся, що згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» та завдяки наявному здоровому глузду очільника громади кошти підуть на благоустрій нашого села.
Коли на рахунку у сільраді був великий нуль, районна влада у 2015 році пообіцяла відкрити дитсадок. А коли там з’явилися кошти – заслали гінця – депутата районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Марію Солов’ян. Колишня директорка нашої місцевої школи веде переговори з депутатами сільської ради, щоб ті погодилися віддати гроші на дитсадок. За це, як пліткують у селі (а може, й не пліткують), Марія Володимирівна отримає винагороду – стане завідуючою дошкільного закладу.
Тож дорога – винятково на совісті депутатів сільської ради, чиї інтереси вони захищатимуть.
Від жителів громади
Валентин Борщ
, депутат районної ради
Переглядів: 411 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук