"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 19 » Одну чи п’ять тисяч отримають поранені бійці?
14:03
Одну чи п’ять тисяч отримають поранені бійці?
16 червня у приміщенні районної ради бурно обговорювалося питання про надання одноразової матеріальної допомоги пораненим учасникам АТО – мешканцям Ічні. Бійці мають отримати її згідно з прийнятою міською радою 18 березня «Програмою підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей».
Зібрання відбулося за ініціативи громадських активістів «Тилового фронту Ічнянщини» та «Активіст Ічнянщини», які неодноразово зверталися до міської ради щодо урегулювання єдиних одноразових виплат для поранених воїнів з районною «Програмою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей».
Розмір надання одноразової матеріальної допомоги має бути єдиним для сільських і міських поранених учасників АТО. У цьому присутніх міськрадівців переконували голова РДА Григорій Герасименко, начальник фінвідділу Любов Чумаченко, громадські активісти Ніна Кошмар та Ігор Денисенко, а також батьки поранених учасників АТО Володимир Кузьменко і Віктор Сапсай. Як зазначила Любов Чумаченко, коштів у міському бюджеті для проведення цих виплат достатньо.
Представникам міської ради запропонували на позачерговій сесії внести зміни до даної програми стосовно надання одноразової матеріальної допомоги пораненим учасникам АТО в розмірі 5 тис. грн., як це прописано у районній програмі, а не 1 тис. грн. – як зазначено у міській, та доплатити по 4 тис. грн. пораненим, які вже отримали цю допомогу. Крім того, доповнити програму пунктом про надання одноразової матеріальної допомоги полоненим учасникам АТО у розмірі 5 тис. грн. та внести зміни до пункту 9 програми про надання безоплатної кваліфікованої медичної допомоги військовослужбовцям та пораненим учасникам АТО медичними закладами.
Чому зміни про виплати учасникам АТО не були внесені раніше, чіткої відповіді від секретаря міської ради Віри Кривенко присутні не почули. За її словами, позачергову сесію міської ради з питань внесення змін до «Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей» призначено на 19 червня.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 393 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук