"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 30 » Обпалені Чорнобилем
13:19
Обпалені Чорнобилем

26 квітня біля пам’ятного знака Жертвам Чорнобильської катастрофи з нагоди 29-ї річниці трагедії зібралися чорнобильці, очільники району і ті, хто не міг залишитися байдужим до цієї дати.
Траурний мітинг розпочався літією по жертвах Чорнобильської катастрофи у Свято-Преображенському храмі, яку провів протоієрей храму о. Іоанн біля ікони «Чорнобильський спас».
У своєму виступі голова районної спілки «Чорнобиль» Віктор Кичай зазначив, що передчасно у вічність уже відійшли більше 250 із 400 ічнянців-ліквідаторів. Жертвуючи власним здоров’ям і життям, вони вберегли усіх нас від найгірших наслідків ядерного вибуху. І нашим безпосереднім обов’язком є піклування про живих, повсякчасне виявлення шани та вдячності за їхню неоціненну жертву.
З нагоди річниці від департаменту соцзахисту ОДА та районної ради посильну матеріальну допомогу отримали вдови ліквідаторів, а 15 чорнобильців, котрі мають серйозні захворювання, – від народного депутата Валерія Давиденка.
Віктор Кичай також від імені Всеукраїнської спілки громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» вручив орден «Честь та пошана» депутату обласної ради Борису Щербині, котрий надає постійну підтримку спілці.
Тих, хто відійшов у вічність, вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятника поклали квіти. А з дзвіниці храму в небо линув дзвін, як згадка про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії.

Андрій Грудницький


Чорнобильці на мітингу-реквіємі
Переглядів: 454 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук