"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 17 » Обережність – запорука безпеки на воді
14:22
Обережність – запорука безпеки на воді
Особливу стурбованість викликає загибель людей на водоймах міста та області. Як свідчить статистика, кількість утоплеників збільшується. Щоб уникнути трагедії, необхідно дотримуватися правил поведінки на воді. Начальник штаба цивільного захисту КПЛЗ «Ічнянська ЦРЛ» Анатолій Титикало нагадує про те, як безпечно купатися і відпочивати:
– Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, впевнено, у випадку необхідності може надати допомогу утопаючому. Іноді страждають і гарні плавці, якщо нехтують правилами безпеки, особливо в незнайомій водоймі або купаються і пірнають у заборонених та небезпечних місцях. Якщо відпочиваєте з друзями – пильнуйте один за одним. Під час прогулянок на човнах, будьте дисципліновані – не пересідайте з місця на місце. Розумно дозуйте сонячні ванни. Це дозволить уникнути перегрівання тіла: купатися необхідно не частіше ніж двічі на день. а загоряти – з 9 до 11 годин і після 17 годин.
Ні в якому разі не пустуйте на воді. Нічого доброго немає в нерозумних «жартах», коли підлітки притоплюють силоміць один одного, або пірнають, захвачуючи руки та ноги. Не «розігруйте» товаришів, вдаючи, ніби ви захлинулися і тонете. Такі розваги нерідко закінчуються трагічно. Не пірнайте у воду з дамб, пристаней, катерів та інших споруд, не пристосованих для цього і у місцях, де невідомі глибина та стан дна. Велику небезпеку приховує купання і плавання на дошках, автокамерах та інших подібних предметах. У воді вони стають слизькими і можуть вислизнути з рук.
Категорично забороняється входити у воду як дорослим, так і підліткам після вживання алкогольних напоїв. Дуже часто вони тонуть, втрачаючи самоконтроль.
Щоб відпочинок приносив радість, не будьте легковажними.
Особливе застереження батькам: не залишайте дітей без нагляду біля водоймищ!
Записала Світлана Цюпка
Переглядів: 463 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук