"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Нуль до сплати – це нормально
14:22
Нуль до сплати – це нормально
Цього року мало не кожна родина звернулася до управління праці та соціального захисту за оформленням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, і значна кількість – вперше. Однак, не будучи обізнаними із системою нарахування даного виду допомоги, більшість встигла повірити і перейнятися низкою чуток.
Наприклад: якщо повнiстю не використати призначені за нормою куби газу, то субсидію скасують. Або: необхідно сплачувати обов’язковий платіж, навіть якщо у квитанції вказаний нуль, бо виникне борг. Чи: субсидія нараховуватиметься лише в тому разі, якщо споживати послуг на суму більшу за обов’язковий платіж. Чи це справді так, пояснює начальник управління соціального захисту населення Анатолій Породько.
– Подібні чутки до мене доходили, тому перше, що маю сказати, це – згідно законодавства, субсидія є безповоротною, і її отримання не пов’язане зі зміною форми власності житла і не тягне за собою такі зміни.
Розмір субсидії для відшкодування оплати за користування житлово-комунальними послугами розраховується виходячи з соціальних норм. Для опалення природним газом виходячи з фактичного розміру опалювальної площі, але не більше встановленої соціальної норми житла.
Що ж стосується переплат, то наведу приклад. Родині у межах соціальної норми призначили 300 кубів газу на місяць, із них обов’язковий платіж вона повинна сплатити за 100 кубів, решта (200 кубів) – житлова субсидія. Якщо споживач випалив лише 50 кубів, то і сплачувати потрібно за 50 кубів, а не за обов’язкових 100 кубів. Нами ж все одно нараховується житлова субсидія (200 куб) яка зарахується на особовий рахунок і в споживача виникне переплата. В наступному місяці може виникнути ситуація, що не потрібно взагалі сплачувати суму обов’язкового платежу, адже управління соцзахисту перераховує кошти незалежно від фактичного споживання послуг.
Крім того, із грудня люди вже почали отримувати квитанції зі сплати за спожитий газ. Переплата в них відображається сумою з мінусом. Після введення цієї процедури багато питань зникнуть самі собою.
Записав Андрій Грудницький
Переглядів: 517 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук