"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Новорічний атрибут
11:29
Новорічний атрибут
Купуйте ялинки з електронними чіпами
Найперша ознака наближення Нового року – турбота про хвойне деревце в домі. Цивілізованим способом заволодіти лісовою красунею є її придбання. Де можна купити головний святковий атрибут і за якою ціною, ми поцікавилися у Жадьківському лісництві ДП «Прилуцьке лісове господарство».
За словами лісничого Андрія Продана, ялинки в середньому коштують понад півсотні гривень. Ялинки й сосни продаються за однією ціною на замовлення. Наприклад, вартість деревця висотою від 1,5 до 2 метрів складає 50 грн., від 2 до 2,5 метрів – 70 грн., від 2,5 до 3 метрів – 110 грн., від 3 до 5 метрів – 160 грн.
Купувати слід законно зрубані новорічні дерева – ті, які мають електронний чіп із голограмою та штрих-кодом на стовбурі. Такі чіпи лісгоспи вже отримали. Не слід купувати ялинки, які не мають такого маркування. По-перше, їх незаконне вирубування і продаж передбачена адмінвідповідальність у вигляді штрафу, а по-друге, можна натрапити на товар, завезений із Чорнобильської зони, про що вже неодноразово через ЗМІ попереджали екологи. Тому напередодні свята не радимо ризикувати своїми нервами, а мо’ й здоров’ям, щоб не зіпсувати новорічний настрій у родині та не мати непередбачених витрат.
За словами заступника директора Ічнянського національного парку Сергія Гладкевича, мінімальний штраф за зрубану ялинку з діаметром стовбура до 10 см складає 82 грн. У грудні-січні його розмір автоматично множиться на три. На порушників складатимуть адміністративні протоколи і передаватимуть до суду.

Чіп – це електронна пластина, яка містить інформацію про походження та законність товару, яку правоохоронці «зчитують» при перевірці за допомогою спеціального приладу.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 413 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук