"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 5 » Нотатки з учительської конференції
09:52
Нотатки з учительської конференції
У районі функціонує 20 дошкільних навчальних закладів, з них два у складі НВК (Бакаївського та Дорогинського), в яких виховується 707 дітей, або 66,4% всіх дошкільнят району.
У 21 загально-освітньому закладі навчалося 2080 учнів, у 2016-2017 н.р. очікується на 100 більше; 882 дитини, або 42% – це учні молодших класів, найменше – старшокласників.
Вперше за парти сяде 247 першачків, з них 145 – у місті.
Профільним навчанням було охоплено 210 учнів, яке здійснюють у 17 ЗОШ І-ІІІ ст., що становить 75% від всіх ЗОШ.
За результатами обласних предметних олімпіад наші учні посіли 26-27 загальнокомандне місце (проти 23-го в минулому році).
До школи підвозили 252 учня – 100% від потреби.
У районі сім медалістів – випускники міських шкіл.
Одинадцятикласники в основному підтверджують якість знань при здачі ЗНО. Відмінні знання з історії України продемонстрували учні Гужівської та Монастирищенської шкіл, водночас два медалісти результатами ЗНО не підтвердили свої нагороди.
Упродовж минулого навчального року школи району були на 100% забезпечені педагогічними кадрами. Проте у 2016-2017 навчальному році є проблема забезпечення фахівців англійської мови, фізичної культури, музичного виховання та початкових класів. У школах іде поступове зменшення молодих кадрів. 30% педагогів району пенсійного віку.
Основним напрямком виховної роботи є патріотичне виховання , зокрема активізувалася волонтерська діяльність учнівських та педагогічних колективів. Школярі беруть участь у пошуковій роботі, різноманітних проектах, флешмобах.
У районі функціонували три позашкільні навчальні заклади – СЮТ, ДЮСШ, будинок дитячої та юнацької творчості, а також міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де займалися 46% учнів.
Проблема забезпечення школярів підручниками є, але вона поступово вирішується.
В усіх навчальних закладах проведений косметичний ремонт за рахунок батьківських коштів, спонсорської допомоги та коштів сільських громад: у гімназії, Бережівській та Гмирянській школах замінили вікна, ЗОШ№4 відремонтували електромережу, у Крупичпільській – встановили твердопаливні котли.
Спільними грамотами РДА та райради нагородили вчителів району: Сергія Виноградова (Іржавецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), Світлану Борщ ( гімназія), Ірину Нестеренко (Бережівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), а також водія МНВК Олександра Драгана.

Записала Світлана Цюпка
Переглядів: 396 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук