"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 15 » NO SMOKING
15:13
NO SMOKING
Звільнимося від тютюнового полону


Паління – найпоширеніша шкідлива звичка, яка поряд із алкоголем і наркоманією вкрай згубна для здоров'я людини. Про це, напевно, відомо всім. Проте величезна кількість людей курять. І, як не прикро, серед них є підлітки.
На жаль, в силу вікових особливостей підлітки не усвідомлюють ступінь згубних наслідків тютюну. Його споживання, а також вплив продуктів його згорання на тих, хто не палить, значно підвищують захворюваність і передчасну смертність, що спричиняються більш як двадцятьма різними хворобами.
Вживання тютюну має згубний вплив не лише на фізичне, але й на психічне здоров’я. Куріння часто є ознакою психічної патології, і тому багато курців не можуть розлучитись з курінням без серйозної допомоги. При цьому куріння може бути не тільки ознакою, але й причиною ряду психічних розладів.
Курці тютюну частіше хворіють і раніше вмирають. Під впливом нікотину в них знижуються слух та зір, гірше загоюються рани, пошкоджуються зуби, з’являється лисіння. І це далеко не увесь перелік хвороб, які виникають при згубній звичці.
Скорочення кількості випалених сигарет не приводить до істотного зниження негативних наслідків куріння. А перехід не так звані «легкі сигарети» або інші види тютюнових виробів не дає жодного позитивного ефекту.
Варто пам’ятати, що тютюнова залежність є хронічною хворобою. Наслідки її бувають різні, можна навіть повністю зіпсувати своє здоров’я. Тому раджу звільнитися від тютюнового полону, бо здоровий спосіб життя – не банальна фраза, а турбота про себе і своїх близьких.
Лікар-нарколог Ічнянської ЦРЛ Дмитро Шайнога
Анекдоти у тему:
На запитання продавщиці «Хлопче, а тобі є 18?» дівчина Віка вирішила раз і назавжди зав’язати з курінням.

– Знову ти з сигаретою, Вовочко! – гнівається бабуся. – Скільки разів тобі говорити, що куріння скорочує життя на 10 років.
– Так? А як же дід наш? Палить, а до 70-ти дожив.
– Не палив би, вже вісімдесят було б!
Переглядів: 420 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук