"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 8 » Нічні гуляння по-сільському
13:55
Нічні гуляння по-сільському
Святкування Івана Купала яскраво відбулося і в селах району. Зокрема у Щурівці, Ольшані, Гмирянці.Молодь активно взяла участь у конкурсах, народних обрядах та хороводах.
УЩурівціна святі лунали пісні про цвіт папороті, добро, кохання. Дівчата та хлопці танцювали. А ще були казкові персонажі. З русалками на свято завітав Водяник, зі своєю свитою – Чаклун, Відьма. До заходу приєдналися також наймолодші учасники, які розповіли віршики про Івана-Купала. Дівчата та хлопці змагалися у конкурсах. За незабутню святкову атмосферу учасники дійства отримали солодкі подарунки від спонсора заходу – фермерського об’єднання «Щурівське».
Ближче до опівночі в Ольшані вже не один рік мешканці села святкували Івана Купала біля чарівного берега річки. Молодь стрибала через вогнище, дівчата пускаливінки на воду.По закінченні – танцювали на дискотеці. Гмирянський сільський будинок культури влаштував концертну програму з піснями та танцями. Завітав на концерт співочий колектив «Ряшківські нащадки» з села Ряшки Прилуцького району. Він співав пісні та розповідав веселі анекдоти. Символом вистави стало вогнище, через яке стрибали всі охочі. Після закінчення вистави всіх присутніх чекало подальше святкування та дискотека. Спонсорами свята були ПП «Гмирянське».
Карина Іценко
Переглядів: 456 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук