"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 24 » «Ні» корупції?
16:30
«Ні» корупції?
Кому й скільки можна давати
Міністерство юстиції готує чиновників до посилення антикорупційного законодавства з 1 січня 2014 року: відомство видало для держслужбовців методичку на 60 сторінок з розгорнутим поясненням чинного антикорупційного законодавства.
У ній наведено список дозволених подарунків. Чиновники мають право отримувати одноразові презенти на суму до 609 гривень (50 % від мінімальної місячної зарплати), тому пляшка коньяку і коробка цукерок хабарем не вважаються.
Не підпадають під поняття хабара й регулярні пожертви, але одна людина може протягом року обдарувати держслужбовця не більше, ніж на 1218 гривень (розмір одного прожиткового мінімуму). Подарунки і прояви гостинності не можуть бути регулярними.
У методичці також пояснюють, як себе вести з підкинутими подарунками. Їх рекомендують при свідках передати правоохоронним органам, разом із пояснювальною запискою. Що стосується офіційних пожертвувань, то всі подарунки, прийняті чиновниками на заходах, є власністю держави і не повинні використовуватися в особистих цілях. Додому не можна забирати навіть квіти, отримані на святковому заході.
Однак, лазівки для корупціонерів залишаються. Отримати презент понад 609 грн. нечесний чиновник все одно зможе. Достатньо на подарунку зробити маленьку подряпину або здати річ у ремонт і він вважатиметься таким, що був у користуванні. А ціна такої речі відразу знижується щонайменше на 50%.
Поліна Тесс
Переглядів: 492 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук