"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Липень » 25 » Нести людям радість
15:35
Нести людям радість
В гості – з концертом

Цьогорічне Купальське свято жителям хутора Безбородькового запам’ятається яскравою подією – до них завітали сусіди з с. Припутні й подарували хвили радості від спілкування з прекрасним. Пісня, гумор і поетичне слово наповнили суботній день особливим змістом.
У Безбородьковому зареєстровано близько 50 мешканців. Влітку хутір оживає, адже на канікули з’їжджаються діти, внуки і ті, кого незрима сила тягне до батьківської хати, хоча вже й порожньої.
За Удаєм – сусіднє село, де більше 40 років культурно-масову роботу очолює директор Припутнівського СБК Олександр Зінич. Він і став ініціатором святкового концерту в Безбородьковому. Дарма, що в хуторі клуб завалився. Чекаючи артистів, принесли від лісника колодки, на них поклали дошки і сиділи в затінку на вигоні задоволені, наче в театрі. А під вербами, на імпровізованій сцені, артисти в національних костюмах співали українські народні й авторські пісні, козацьку «Гей ви, козаченьки» і купальську «Павочка ходить».
Кажуть, гарно дівчата співали. Глядачі аплодували і вокальному тріо, і солістці Ліні Настич, яка працює молодшою медичною сестрою Припутнівського ФАПу, і Лідії Федоренко, яка читала гуморески Павла Глазового. В авторському виконанні звучали поезії зі збірки Ганни Дроботущенко «В обіймах осені». Вокальний ансамбль «Припутняночка» порадував земляків однойменною піснею, слова до якої написав талановитий художник і поет Микола Жила. Пісня «Про Україну» належить іншому земляку, поету-пісняру родом зі Сваричівки Валерію Залізному, який зараз живе в Тернополі.
Акомпанував на баяні Олександр Зінич, який за час навчання в Ніжинському культосвітньому училищі оволодів технікою гри й на гармошці, й на інших народних інструментах. До речі, навчальний заклад він закінчив із відзнакою, а його батько теж був завклубом у післявоєнні роки. Тож Олександр Іванович – «артист потомственний» і з солідним стажем. Керував сільським хоровим колективом, учасниками якого були 50 припутнівців. З братами Заволокіними грав у Чернігові на День працівників сільського господарства. З дев’ятьма припутнівськими дідами їздили в Донецьк на Всеукраїнський конкурс «Грай, гармонь». Минулого року в складі ансамблю гармоністів Ічнянського району виступав у столичному Палаці культури «Україна». Але основна робота сільського культпрацівника – зберегти народні традиції, передати наступним поколінням пісенне багатство, дарувати працівникам полів і ферм години відпочинку.
Вдячні за те, що про них не забули і привітали, хуторяни приймали сусідів дуже щиро – накрили стіл, пригощали, і співали всі разом, і танцювали, і тепло попрощалися під марш «Прощання слов’янки».
Маленькі села й хутори, не дивлячись на всі негаразди, народжують не тільки трударів, а й безліч духовно щедрих талантів. Скільки ж їх, окрім перелічених вище!
Наталія Черненко
Переглядів: 591 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук