"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 19 » Непопулярних рішень депутати не приймали
14:00
Непопулярних рішень депутати не приймали
Минулої п’ятниці відбулася чергова сесія районної ради. На порядок денний винесли рекордну кількість питань – 46, тридцять із яких стосувалися землі. Щоправда, така насичена сесія самих народних обранців не зацікавила. Із 58 депутатів реєстрацію пройшли 36, із яких на засідання з’явився лише 31.
Вітання та нагороди найкращим спортсменам
На початку засідання депутат обласної ради Віктор Кияновський вручив подяки та привітав вихованок спортивного клубу «Берег», які представляли команду збірної України на Чемпіонаті світу з боксу у травні в тайванському місті Тайбей: Катерину Рогову, Кароліну Махно, Анастасію Шпанюк та Юлію Дем’яненко.
Також голова районної ради Олександр Сліпець вручив медаль депутату районної ради Роксані Шкібтан, яка виборола третє місце з шашок у спортивних змаганнях між депутатами обласної, районних та місцевих рад у Чернігові, що були присвячені 70-й річниці перемоги у Другій світовій війні.
Турбуючись про людський добробут
Голова фракції «Батьківщина» Віктор Іващенко підготував звернення, яке підтримали депутати, до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою не допустити анонсованого безпрецедентного підвищення комунальних тарифів. Також депутати підтримали звернення до ВР та Кабміну щодо негайної індексації зарплат і пенсій в умовах значного підвищення індексу споживчих цін та різкого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та звернення до ВР щодо соціальних наслідків реалізації законів України про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деякі законодавчі акти в частині скасування пільг членам родин загиблих учасників АТО.
Бюджет і перерозподіл коштів
До загального фонду районного бюджету надійшли 5 млн. 83,2 тис. грн. власних коштів, що становить 128,4% від запланованого. Всі показники дохідної частини бюджету виконані. Видатки на освіту склали 7 млн. 172,4 тис. грн., охорону здоров’я – 4млн. 557,4 тис. грн., соціальний захист населення – 9 млн. 763,6 тис грн. Із районного бюджету в місцеві передано 3 млн. 379,1 тис грн. на утримання дитячих навчальних закладів та будинків культури.
Депутати підтримали зменшення видатків на реконструкцію системи опалення Ічнянського краєзнавчого музею у розмірі 32761 грн. та направили ці кошти для придбання насоса у районний будинок культури. Крім того, на прохання бережівської територіальної громади перерозподілено субвенцію, виділену з районного бюджету в сумі 100 тис. грн.: 41,3 тис. грн. – на проведення капремонту будинку культури, а 58,7 тис. грн. – на погашення кредиторської заборгованості з будівництва вуличного освітлення. На прохання ольшанської громади 300 тис. грн., виділених для будівництва підвідного газопроводу до села, перенаправили на виготовлення проектно-кошторисної документації та реконструкцію колишньої контори під дитячий садок на одну групу. У зв’язку з реорганізацією закладів охорони здоров’я також відбулося перерозподілення коштів між первинною та вторинною ланками меддопомоги.
Депутати затвердили програму впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток часів Другої світової війни в Ічнянському районі на 2015-2016 роки. Затверджено народними обранцями й зміни до районної комплексної програми соціальної підтримки військовослужбовців і учасників АТО, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2015-2016 роки. Зміни стосуються, зокрема переліку необхідних документів для отримання допомоги.
На сесії також внесли зміни до районної цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки. Заплановану суму на 2015 рік збільшили з 15000 грн. до 1 млн. 200 тис. грн.
Про реорганізацію в районі
Розглядали народні обранці і питання закриття малочисельної дев’ятирічної Андріївської школи. Зараз там навчається 15 школярів: у початковій об’єднаній ланці – сім учнів, у 5 класі – три, у 6-му – два, у 7-му – жодного, у 8-му – один, у 9-му – два, один із яких перебуває на індивідуальному навчанні. Депутати вирішили школу не закривати, не зваживши на те, що відповідно до Закону України «Про освіту», якщо кількість учнів у класах загальноосвітніх навчальних закладів становить менше п’яти осіб, їх навчання організовується за індивідуальною програмою.
Не підтримали депутати й реорганізацію Ічнянської ЗОШ №1 І-ІІІ ступеня в дев’ятирічку, в якій навчається 240 учнів. Головний довід на рахунок реорганізації загальноосвітньої школи в дев’ятирічку – проблема теплопостачання, енергозабезпечення та стану навчальних будівель. Школу №1 утворили зведенням загальноосвітніх закладів №5 та №2 і діти навчаються у приміщеннях цих колишніх шкіл. Очікується, що від реорганізації має вивільнитися одне приміщення, після чого буде вирішуватися питання ремонту теплотраси та одного із котлів, розміщених відповідно на території колишніх шкіл №5 та №2.
Голова батьківського комітету школи №1 Зеновій Николин зачитав відкритого листа, в якому йдеться про вже замінену теплотрасу в 2014-15-х роках та опалювальні котли, які встановлені за спонсорські кошти та не поставлені на баланс відділу освіти. Мова йшла й про те, що школі подарували будматеріали та меблі, які теж не стоять на балансі. Голова батьківського комітету запевнив, що зокрема приміщення колишньої школи №5 придатне для навчання, адже відремонтоване силами і коштом батьків. А от їдальня і внутрішні туалети для молодших школярів знаходяться на території колишньої школи №2. Тож якби депутати підтримали реорганізацію і учнів перевели в приміщення однієї із шкіл, довелося б або капітально ремонтувати приміщення ЗОШ №2, або будувати нові внутрішні туалети в колишній ЗОШ №5. Не вирішило б це і проблеми комплексного ремонту теплотрас.
Народні обранці також підтримали внесення ряду технічних змін, пов’язаних із документообігом лікувальних закладів, погодили списання санітарного автомобіля. А от реорганізувати Івангородську та Припутнівську сільські лікарські амбулаторії у ФАП та фельдшерський пункт відмовилися. Щоправда, медичне обслуговування в селах від того не покращиться, адже як розповів головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк, у згаданих медичних закладах немає фахівців.
Андрій Грудницький
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук